2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Sólyom és Hugh Grant, némi sörrel

Közeledik december 31-e, így itt az ideje eldöntenünk, mivel is töltjük az év utolsó napját. Utcai gyors közvélemény-kutatásunkban négy fiatalt kérdeztünk szilveszterezési szokásaikról. Ki hogyan várja az újévet? Alkoholmámorba ágyazott fetrengés, intelle
2007. december 30. vasárnap 12:21 - Constantinovits Milán
„Garantált észbontás”
Feri, 18 éves gimnazista:

„Szilveszter? Azt hiszem, idén is akkora flash lesz, mint tavaly! Megyünk egy házi partiba, egyik haverom szervezi, tutkó fullos lesz. Érted, van a második kerületben egy baromi nagy háza, kész rezidencia, tudod, olyan mint az amcsi filmekben látható. Na, oda meghív vagy száz arcot, és velük együtt lesz a mulatozás. Igazából ismerem a házigazdát, meg van pár közös cimbi, akik szintén ott lesznek, de a többiekről halvány gőzöm nincs, kicsodák. Tavaly jöttek mindenhonnan népek, még az SOTE-ről is, ők aztán tudják, hogyan kell ilyenkor tolni! A progi a szokásos, megy majd lenn a tánctéren a zene, amit a Pityu kever. Ő ilyen kisebbfajta klubos bulikon nyomja az ipart, és főleg diszkósított régi slágereket adagol majd. Szóval táncolni, partizni azt minden mennyiségben lehet, hely is lesz azért okésan. Jó, persze pia is lesz, barátom faterja a Drehernél dolgozik, egy-két ingyenrekesz minden évben befigyel. Pezsgőt azt majd hoznak a csajok. Szerintem atom parti lesz, csak a Jani ne hányja össze megint az erkélyt. (röhög) Mindegy, a lényeg, hogy idén is garantált észbontás, aztán szerintem tolok egy nap szunyát.”

„Nem akarom elhamarkodni”
Zsuzsi, 21 éves ELTE-s egyetemista:

„Még nem tudom, mi lesz pontosan. Hívtak több helyre is, lesz az ex-osztálytársakkal egy buli valahol vidéken, de a csoporttársak is szerveznek valamit, ők azt hiszem egy klubot bérelnek ki a városban. De legnagyobb eséllyel a barátnőimmel megyünk valahová, talán elnézünk oda, ahol két éve is voltunk. Egy ismerősünk délpesti éttermében van ilyenkor nagy karaoke-parti, és korlátlan vacsora, svédasztalos, mindenféle különleges salátával. Remek hangulat alakul ki már úgy este tízre, és a társaság is régi ismerősökből tevődik össze. Egy baj van csak, hogy reggel sokáig tart hazabuszozni, apám pedig még nem adja oda kocsit ilyen hosszú időre. Mármint, hogy másnap jöjjek haza. Julcsi, a barátnőm szeretné, ha a csoporttársakat is meghívnánk ide, végül is szerintem lehet róla szó, mert hely az van. De mondom, még várom a többi ajánlatot, nem akarom elhamarkodni.”

„Igazából szerelem lesz”
Nóri, 17 éves gimnazista:

„Én idén sehová sem megyek. Mármint semmilyen buliba. Eddig mindig mentem különböző partikba, de olyan igazán ütős egyik sem volt. Jó, tavaly azért nem volt semmi, de akkor a Velencei-tónál egy kis házat vettek ki a barátaim. Azonban idén sajnos nem csinálnak ilyet, a szokásos házipartira meg nem vagyok kíváncsi egyáltalán. Így most az lesz, hogy találkozom a legjobb barátnőmmel, Carla-val, vele megyünk forralt borozni, meg teázni. Aztán megnézünk egy filmet náluk, ami megint az Igazából szerelem lesz, ez a közös kedvencünk, s nemcsak Hugh Grant miatt. Bár azért főleg miatta! (nevet) De komolyra fordítva egyáltalán nem hiányzik most a pörgés, meg a forgás, kiválóan megleszünk mi így magunkban. A film után megnézünk valami mást, meg pezsgőzünk, aztán hajnalig dumálunk. Van egy közös naplónk, amibe minden évben, mikor nem vagyunk lusták, beleírunk ezt-azt. Ilyenkor az is előkerül majd. Reggel talán délig alszunk, vagy akár kettőig is. Nem a piától, csak ilyenkor én automatikusan nem tudok felkelni. Meg különben is, az év a legjobban egy mély alvással indítható! (nevet) Persze, egész évben nem akarok aludni. Bár tavasszal a felvételik miatt jó lenne!”

„Minden, ami kell a plebsznek”
Endre, 22 éves kertépítő:

„Mivel egész decemberben dolgoztam, és a két ünnep között sincs pihenés, nem akarom megerőltetni magam szilveszterkor. Van egy jó haverom, szerintem vele csapunk egy laza, görbe estét. Hogy ez mit takar? Hát nyakunkba vesszük a várost, és mászkálunk mindenhová, ahová csak érdemes. A Gödörben ilyenkor mindig fellép egy-két underground arc, őket érdemes megnézni, persze ha nem nagy lehúzás. Aztán továbbállunk, a Nuygatinál is remek bulikat csapnak, bár ott a zene silány, csak a feeling óriási. Állítólag lesz megint sör-virsli-verseny, meg némi tűzijáték, tudod, minden, ami kell a plebsznek. Ha nagyon vacak idő lesz, akkor sztornó az egész, maradunk otthon, ökörködünk a Quake-kel, meg felhívunk, és megviccelünk egy-két ismerőst. Jah, és mindig nézzük a Sólymot a tévében, régen a Göncz volt, őt is, poén.”
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását