2024. május 2. - Zsigmond

Holland-magyar design fesztivál

Az idén Hollandia a WAsárnapi MűvészPiac (WAMP) vendége, a hétvégén holland-magyar design fesztivált rendeznek a LOW Holland-Flamand Kultfeszt keretében Budapesten, a Gödör Klubban - tájékoztatták a fesztivál szervezői az MTI-t.
2008. február 19. kedd 09:05 - Hírextra

A pénteken kezdődő, háromnapos esemény (Hollandia nemzetközi betűjelzésére is utalva) az NL - Nincs Lehetetlen címet kapta.

A rendezvényen 50 magyar és 15 holland designer mutatja be és árulja termékeit, tárgyait. A vásáron megjelennek a két ország tárgytervezői, divattervezői, ékszertervezői, belsőépítészei és kerámiatervezői is.

A fesztivál kiállításokkal nyílik meg, a tárlatokon bemutatkozik az új holland design és a holland grafika. A Via Milano - New Dutch Design című kiállítás válogatás a holland design azon alkotásaiból, amelyeket az elmúlt négy évben Milánóban mutattak be. A látogató képet kap a design különböző területein (bútor, világítás, általános trendek, étkészletek) végbement fejlődésről, a prototípusoktól az egyedi darabokon át a tömegtermékekig. A holland grafika aranykora című tárlat címében a Rembrandt és Vermeer nevével fémjelzett holland aranykorral állít párhuzamot.

A fesztiválon számos holland designer tart előadást, többek között Gijs Bakker, Richard Hutten, Ineke Hans, de lesz kerekasztal-beszélgetés a modern város változó szerepeiről, továbbá az építészet és a design, illetve a divat és a fotó kapcsolatáról. A fesztivál záróeseményén, vasárnap hat, nemzetközileg is sikeres magyar divattervező mutatkozik be.

A WAMP 2006-ban azzal a céllal jött létre, hogy segítsen az alkotó és a közönség egymásra találásában, erősítse a tömegtermékekkel szembeni alternatívákat és fórumot teremtsen a magyar designerek bemutatkozására.

Havonta WAsárnapi MűvészPiacot szervez, amelyen ötvösök, grafikusok, textilesek, keramikusok, üvegesek, játékkészítők és cukrászok mellett több neves galéria és nemzetközileg elismert magyar designer is jelen van.

A WAMP 2008-tól minden évben nemzetközi design fesztivált is szervez, amelyen minden alkalommal más ország designereit mutatja be a magyar közönségnek; az idén Hollandia a vendég.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását