2024. április 20. - Tivadar

Tánc és Performance Fesztivál

Sajátos, klasszikus előadóművészeti kategóriákba nemigen sorolható darabok kapnak helyet idén is a szombaton kezdődő Tánc és Performance Fesztiválon, amelyet ötödik alkalommal rendez meg a budapesti Gödör Klub.
2008. május 2. péntek 12:21 - Hírextra

A szervezők tájékoztatása szerint az ingyenesen látogatható kétnapos fesztivál programja, tekintettel az érdeklődők nagy számára, idén már 16 órakor elkezdődik mindkét napon. A programban 31 produkció kap helyet: a látogatókat számos kiállítás várja, közben különleges performance-ok, majd zenekarok szórakoztatják a közönséget.

A fesztiválon fellép Ladjánszki Márta és Berger Gyula táncművész, a régi performerek közül az Opál Színház és Ladik Katalin, Horváth Ezüst Kálmán kéz- és balettművész, valamint élő internetes közvetítéssel mutat be "nyilvános közös-ülést" az Andy Walahol-Andy Walaholné "önkéntes emigráns" művészpár.

Hosszabb lélegzetű egész napos performance-szal készül a fiatal dzsesszénekesnő, Harcsa Veronika, és a fesztivál vendége lesz az olasz Mastequoia performer-formáció négyórás, Faraonesque című előadásával.

Szombat este a Tordas Rádió Partyn mulathat a közönség Vida Tónival, másnap a Realistic Crew játszik a Gödör Klubban. A rendezvénysorozat "tüzes" hagyományát folytatva a Magma Tűzszínház mutat be látványos előadást.

A fesztiválon látható lesz Bada Dada a jugoszláv időkből származó, Magyarországon még soha nem látott 35 grafikája és kollázsa, kiállítják Böröcz Petra urbánus életérzéseket bemutató Arcok című linóleummetszet sorozatát, valamint Németh Krisztián Az én kis göDDDröm című installációját.

A közönség idén is találkozhat a rendezvénysorozat hagyományosnak számító szereplőivel, a Kókai János Társulattal, a SHU Műhellyel, Lakat Andreával és Pletl Zoltánnal.

A szervezők kiemelték: a Gödör Klub idén is külső anyagi támogatás nélkül valósítja meg a fesztivált, mégis honorálni tudnak minden bemutatott produkciót.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását