2024. április 20. - Tivadar

A Fonogram 2008 jelöltjei

A Bikini, a Republic, a Tankcsapda, az Irigy Hónaljmirigy, a Barbaro, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, Bartók Eszter, Rúzsa Magdi és Szekeres Adrienn lemeze szerepel mások mellett a Fonogram Magyar Zenei Díj jelöltjei között. A jelöltek listáját szerdán
2008. január 16. szerda 18:29 - Hírextra

Tizenhét kategóriában 5-5 lemezt jelöltet nevezhettek meg a felkért szakemberek és a média képviselői. A díjakat január 23-án az este 8 órakor kezdődő gálán, a Millenáris Teátrumban adják át győzteseknek, akiket a 9 tagú Fonogram Bizottság választ ki az esemény napján.

A könnyűzene legnagyobb ünnepén fellépnek a legnevesebb hazai előadók: a Bikini, a Bon-Bon, Dolhai Attila, Herczku Ágnes, a Kerekes Band, a Kispál és a Borz, Lola, Mark, a The Moog, a Subscribe és Zagar. A közel 100 percesnek szánt eseményt élőben közvetíti a televízió.

A hazai könnyűzenei produkciók mellett a külföldi előadók Magyarországon megjelent lemezei is szerepelnek a jelöltek között.

A jelöltek:
Az év hazai rock albuma: 30Y "Semmi szédítő magasság" (CLS); Bikini "Őrzöm a lángot" (EMI); Ossian "Örök tűz (Hammer Music); Republic "Fényes utakon" (EMI); Tankcsapda "Elektromágnes" (CLS). Itt a külföldiek közül Bruce Springsteen, az Eagles, a Foo Fighters, Mark Knopfler és a Nightwish lemezét jelölték.

Az év hazai modern rock albuma: Stereomilk "Stereomilk" (FF Film & Music); Subscribe "Stuck Progress To Moon" (Hammer Music); Supernem "Nemde" (1G); The Moog "Sold For Tomorrow" (Tom Tom Records); Torres Dani "Revolutio" (Sony BMG). Külföldi jelölt az Apocalyptica, az Avenged Sevenfold, a Fall Out Boy, a Good Charlotte és a Linkin Park lemeze.

Az év hazai pop albuma: Bartók Eszter "Indigo" (Tom Tom Records); Magna Cum Laude "Magnatofon" (mTon); Mark "Ments meg szerelem!" (mTon); Péterfy Bori és a The Love Band "Péterfy Bori és a The Love Band" (Megadó); Szekeres Adrienn "Olyan mint te" (mTon). A külföldi popalbumok közül Amy Winehouse, Justin Timberlake, Seal, Rihanna és a Maroon 5 lemezét jelölték.

Az év hazai jazzalbuma: Fusio Group "Stickman" (Tom Tom Records); Illényi Katica "The Jazzy Violin" (Private Moon); Loop Doctors "High Voltage" (KCG); "Majsai Gábor "Swing, Swing, Swing" (Chrisco Produkció); Tóth Viktor "Climbing With Mountains" (BMC Records); Zsoldos Béla és a Budapest Jazz Orchestra "Timpani Concerto" (KCG).

Az év hazai világzenei albuma: Barbaro III (Barbaro); Bognár Szilvia-Herczku Ágnes-Szalóki Ági "Szájról szájra" (Folkeurópa); Kerekes Band "Pimasz" (Kerekes Band), Napra "Jaj, a világ" (Folkeurópa); Pannonia Allstars Ska Orchestra "The Return of The Pannonians" (Skaland); Váradi Roma Café "Isten hozott a családban" (Sony BMG).

Az év hazai dance vagy electro albuma: B. Tóth László "Retro Poptarisznya" (Private Moon); Beat Dis "Keep Still!" (Chameleon Records); Josh és Jutta "Szabadon" (mTon); Singas Project "Yolife" (Chameleon Records); Zagar "Cannot Walk Fly Instead" (CLS Music). A külföldiek közül David Guetta, Kosheen, Roisin Murphy, The Chemical Brothers és Tiesto lemezét jelölték.

Az év hazai szórakoztatózenei albuma: Bereczki Zoltán-Szinetár Dóra "Musical Duett" (EMI); Budapest Bár "Volume 1." (EMI); Dolhai Attila "Olasz szerelem" (Sony BMG); Irigy Hónaljmirigy "K.O. Média" (CLS Music); Mészáros Árpád Zsolt "Musicalek Mázs-képpen" (Private Moon).

Az év hazai rap vagy hip-hop albuma: Belga "Zigilemez" (1G); L.L. Junior "Fehér holló" (Magic World Media); Ludditák "Tizenegyes" (Playground Records); Majka "Húz a szívem haza" (mTon); Ogli G. "Full gizda" (Universal Music). A külföldi rap vagy hip-hop albumok közül jelölték 50 Cent, a Gym Class Heroes, Jay-Z, Kanye West és Timbaland lemezét.

Az év hazai gyermek albuma: Bújj-Bújj Zöld Ág "Óvodások aranyalbuma 2." (Zeneker); Halász Judit "Szeresd a testvéred" (EMI); Kaláka "Madáretető" (Gryllus); Kaszás Attila "Kit ringat a bölcső, Janikát..." (mTon); Kócos Kis Ördögök "Családi retrobuli" (Zeneker); Péter Szabó Szilvia "Mesék, mondák, mondókák" (Universal Music).

Az év felfedezettje: Cozombolis (Universal Music); Csézy (mTon); Magashegyi Underground CLS Music); Mark (mTon); The Mogg (Tom Tom Records).

Az év dala: Ákos "Adj hitet" (Falcon Media); Magashegyi Underground "Szeplős váll" (CLS Music); Magna Cum Laude "Színezd újra" (mTon); Rúzsa Magdi "Aprócska Blues" (CLS Music); Szekeres Adrienn "Olyan, mint Te" (mTon).

Az év hazai zenei DVD-je: Ákos "Még közelebb" (Falcon Media/mTon); Back II Black "Sodor a Funky" (mTon); Charlie "40 év Rock N, Roll" (EMI); Neo "A Planetary Voyage" (mTon); Zorán "Közös szavakból" (Universal Music).

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását