2024. április 29. - Péter

Több mint 5.300-an a kerékpáros akcióban

A kihirdetés óta a kerékpárosok mintegy 380.000 kilométert tettek meg, amivel csaknem 140.000 kilogramm szén-dioxid- kibocsátást spóroltak meg
2008. május 16. péntek 13:25 - Hírextra
A "Bringázz a munkába!" akció első félidejében több mint 5.300 egyéni és csaknem 700 csapat regisztrálta magát a programba - közölte a kezdeményező Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) csütörtökön.

Az akciót a szaktárca április 22-én második alkalommal hirdette meg.

A kihirdetés óta a kerékpárosok mintegy 380.000 kilométert tettek meg, amivel csaknem 140.000 kilogramm szén-dioxid- kibocsátást spóroltak meg, és ezzel mintegy 15.000.000-val több kalóriát égettek el, mintha autóval mentek volna.

A GKM az életmód és a környezet pozitív változásainak támogatása érdekében a környezetvédelmi és vízügyi tárca, az Egészségügyi Minisztériummal és civil szervezetekkel közösen 2007-ben dolgozta ki a "Kerékpáros Magyarország Programot".

A gazdasági tárca szerint a program akcióinak köszönhetően egyre több munkáltató és munkavállaló érzi saját ügyének a kerékpárosbarát szemlélet terjesztését.

A közlemény szerint a hátralévő 3 hétben is még érdemes benevezni a versenyre, hiszen a résztvevők azon kívül, hogy védik egészségüket értékes nyereményeket nyerhetnek. Az akció május 31-ig tart, ez időszak alatt kell az egyéni vagy csapatversenyzőknek vállalniuk, hogy legalább 10 alkalommal kerékpárral mennek be munkahelyükre. Regisztrálni a www.bringazzmunkaba.hu honlapon lehet.

A GKM idén második alkalommal hirdette meg a "Kerékpárosbarát Munkahely" és "Kerékpárosbarát Település" pályázatokat is. A kerékpározás fejlesztésének egyik legfontosabb alapegysége a település, így a fejlesztési támogatások döntően erre a közigazgatási szintre érkeznek. A "Kerékpárosbarát Település" cím elnyerése többletpontot jelent a GKM kerékpárút pályázataiban.

A pályázatokat 2008. június 30-ig lehet benyújtani postai és elektronikus úton is a minisztérium címére.
Forrás: Híradó.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását