2024. április 28. - Valéria

Elkerülő út forgalomba helyezése

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. - NIF Zrt. értesíti a közúti közlekedésben részt vevő magyar lakosságot, hogy a mai napon forgalomba helyezzük a 71. sz. főút Balatonakarattya - Balatonfűzfő elkerülő utat.
2008. május 16. péntek 12:25 - Hírextra
A hétvégi pihenésre, Balaton északi partjára indulók már lényegesen kényelmesebben és gyorsabban érhetik el úticéljaikat. Az úton a megengedett maximális sebesség 90 km/h, így mindenképpen csökkeni fog az utazásra fordított idő, csúcsforgalmi időszakban akár negyed órával.
Fontos szempont továbbá, hogy a beruházás a közlekedés biztonságának növeléséhez is hozzájárul.

Beruházás ismertetése:
Az elkerülő út hossza 17,3 km, ebből megközelítőleg 10 km már közös nyomvonalú a hosszú távon megvalósítandó M8 gyorsforgalmi úttal.
Az elkerülő út a 71. sz. főút Balatonakarattya belterületén épített körforgalmi csomópontból ágazik ki és halad Balatonfőkajár irányába, majd az 1+100 km szelvényben megépített csomópontban fordul É-i irányban Papkeszi felé, ahol szintbeni körforgalmi csomópontban keresztezi a 7213 j. Balatonkenese - Balatonfűzfő ök. utat.
Ezt követően ugyancsak körforgalmi csomópontban csatlakozik a 72. sz. (Balatonfűzfő - Litér) főúthoz, majd a két főút új közös szakasszal körforgalmi csomópontba csatlakozik a 71. sz. főúthoz, Balatonfűzfő belterület határán.

Az elkerülő úton 1 db különszintű vasúti keresztezés, és 2 db különszintű útkeresztezés épült ki.
Forrás: MTI-OTS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását