2024. április 24. - György

Repedezik a biciklitender

Vélhetően sérült a közbeszerzés semlegessége a Magyar Posta Zrt. tenderén - írja a Magyar Hírlap. Egyre nagyobb a káosz a posta kerékpártenderében, s minél inkább közeledik a csaknem 1,1 milliárd forintos üzlet nyári szállítási határideje, egyre aggályosa
2008. május 14. szerda 11:00 - Hírextra
Ezt támasztja alá Szűts Ildikónak, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatójának keddi bejelentése, miszerint vélhetően sérült a közbeszerzési eljárás semlegessége a cég biciklitenderénél, emiatt - mondta - a közbeszerzési döntőbizottsághoz fordultak. Lapunkban többször hírül adtuk, hogy majdnem 1,1 milliárd forint értékben 4800 speciális, nagy teherbírású, teherszállító dobozzal felszerelt kerékpárt szállít a postának egy ingatlanüzletben járatos győri vállalkozás, amely eddig főként bélyegzőkkel látta el a postahivatalokat. Ezt a győzelmet nemrégiben Podolák György, a parlament gazdasági bizottságának alelnöke, a közlekedési és infrastruktúrafejlesztési albizottság szocialista tagja - aki 1987-ben alapította a Schwinn-Csepel Kerékpárgyárat - is furcsállta. Különösen elképesztőnek tartotta, hogy "a pályázatot úgy írták ki, hogy pont az a dobozméret került a tenderbe, ami már megvolt a győztes kerékpárnál". A győztes kerékpár gyártását egy szlovén cég vállalta, előzetesen beszerezve a bicikli speciális TÜV-minősítését. Azóta a szlovénokról kiderült, hogy inkább egy manufaktúráról van szó, amely valószínűleg nem képes a várt mennyiségű kerékpár legyártására határidőre. Lapunk úgy értesült, hogy ez a cég már nincs is képben, a váltás pedig a lehető legcsendesebben történt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását