2024. május 2. - Zsigmond

A tervezett kiadások 25,2 milliárdot tesznek ki

Veszprém önkormányzatának közgyűlése csütörtöki ülésén elfogadta idei költségvetését 22,2 milliárd forintos bevételi főösszeggel; a tervezett kiadások 25,2 milliárdot tesznek ki.
2008. február 28. csütörtök 17:18 - Hírextra

A büdzsé hiányának kezelésére 1,1 milliárd forint felhalmozási (fejlesztési), illetve 1,2 milliárd forint úgynevezett rulírozó, rövid lejáratú hitelt vesz fel idén a város - mondta Debreczenyi János polgármester.

A költségvetési dokumentum szerint Veszprém hitelállománya 2007 december 31-én ugyancsak hárommilliárd forintot tett ki.

A polgármester hangsúlyozta, hogy működési költségek és a fejlesztések aránya 64-36 százalék a költségvetésben. A különösen magas és imponáló fejlesztési tételben - ami összességében 8,9 milliárd forint - szerepel a pályázaton nyert 6,2 milliárd forint is; ez a hulladék- és szennyvízkezelési rendszer kiépítésének az uniós támogatási összege.

A polgármester a város úthálózatának javítását, felújítását tartja az idei legfontosabb "saját erejű" fejlesztési teendőnek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását