2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Többmilliárdos hiány keletkezett

Komárom-Esztergom megye költségvetésének számított hiánya 5,58 milliárd forint, melyből ötmilliárdot a fejlesztési forrásokra kibocsátott kötvény összege tesz ki - mondta a közgyűlés elnöke az MTI-nek csütörtökön, a tervezet elfogadása után.
2008. február 28. csütörtök 14:58 - Hírextra

"Az idei működési hiány valójában csak 217 millió forint, a további deficitet egy idősotthon elhelyezésére magvásárolt épület 300 millió forintos hitele jelenti" - tette hozzá Völner Pál, aki rámutatott, hogy a megye bevételei az idén sem fedezik a kiadásokat, ezért további költségcsökkentésre lesz szükség. A közgyűlés fideszes elnöke szerint a kiadások idei lefaragása nélkül a hiány újra elérne a tavalyi, 800 millió forintos szintet.

Az ötmilliárdos kötvénykibocsátásból pályázatok önrészét fedeznék. A Szent-Borbála Kórház fejlesztésére korábban sikertelen pályázatot nyújtott be a megye, most csökkentett tartalommal 800 milliós beruházásra pályáznak. Fejlesztenék továbbá a tatai Eötvös Gimnáziumot és helyreállítanák a gesztesi várat.

Völner Pál a kiadásokat csökkentő intézkedések között az egymás közelében található, vagy hasonló feladatot ellátó oktatási és szociális intézmények közös irányítás alá vonását, valamint a gyermekvédelmi intézmények lakóinak családi otthonokba való elhelyezését említette.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását