2024. április 30. - Katalin, Kitti

Elfogadták a költségvetést

A Csongrád megyei közgyűlés csütörtöki ülésén elfogadta az önkormányzat 18,145 milliárd forintos főösszegű 2008-as költségvetését, a tervezett hiány 1,925 milliárd forint.
2008. február 28. csütörtök 13:34 - Hírextra

A rendeletet a negyven képviselő közül mind a huszonhárom jelenlévő támogatta.

Az ellenzéki szocialista és szabad demokrata képviselők még a napirendi pont tárgyalása előtt elhagyták az üléstermet, mivel nem értettek egyet azzal, hogy a közgyűlés a költségvetés tárgyalása előtt több olyan ügyben is döntött, melyhez a fedezetet - álláspontjuk szerint - maga a rendelet teremtette meg.

A költségvetési rendelet szerint az önkormányzat 16,22 milliárd forintos bevételei között a normatív állami támogatások és az átengedett személyi jövedelemadó összege közel 230 millió forinttal alacsonyabb az előző évinél.

Az önkormányzat kiadásainak jelentős részét, csaknem 6,2 milliárd forintot a fenntartásában lévő makói, szentesi és deszki kórház működtetésére és fejlesztésére fordítja. Az oktatási intézményekre 4,33 milliárd, a szociális intézményekre 3,3 milliárd forintot költ a tervek szerint 2008-ban a Csongrád Megyei Önkormányzat.

A közgyűlés még tavaly decemberben döntött arról, hogy tervezett beruházási és fejlesztési feladatainak megvalósítása érdekben 5 milliárd forintnyi kötvényt bocsát ki. Az újonnan indítandó fejlesztésekre idén 645 millió forintot szán az önkormányzat.

Kozma József, az ellenzéki MSZP-SZDSZ frakció vezetője szerint a költségvetés bevételi oldala alul-, kiadási oldala pedig felültervezett.

A frakcióvezető szerint ez az önkormányzat vezetésének lehetőséget teremt arra, hogy ahol gondolja, megszorításokat hajtson végre, miközben marad forrása olyan önként vállalt feladatok finanszírozására, amely politikai érdekeinek megfelel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását