2024. április 29. - Péter

8,7 millió forintot gyűjtött össze kórház

A csőd közeli helyzet elkerüléséért közzétett felhívás eredményeként 8,7 millió forintot gyűjtött össze eddig a Nógrád megyei Pásztó kórháza lakossági és vállalkozói támogatásokból - tájékoztatta a kórház igazgató-főorvosa hétfőn az MTI-t.
2008. február 11. hétfő 13:54 - Hírextra

A pásztói Margit kórházban úgy számoltak, hogy ha 70 milliós hiánnyal zárják az évet, az intézmény csőd közeli helyzetbe kerül, ezért kérték novemberben a kistérség lakosainak, vállalkozóinak segítségét - közölte Boczek Tibor.

A közalapítvány továbbra is nyitott számlájára eddig 8,7 millió forint érkezett, és bár ennél nagyobb összeget reméltek, a szállítói tartozások csökkentésével és a fizetős szolgáltatások bevezetésével mára 40 millió forintra sikerült lefaragni a hiányt - tette hozzá.

Az igazgató ismertette: 2007 januárjáig a kórház nem volt veszteséges, de múlt év áprilisától a 175 aktív ágy száma 20-ra csökkent, emellett 155 krónikus ágyat kell fenntartani. A finanszírozás során így az egészségpénztár 317 millió forinttal biztosított kevesebbet, mint korábban.

Pásztón az egynapos sebészet keretében évi ezer műtétet végezhetnek. Működik már egy fizetős mátrix osztály, ahol olyan műtéteket végeznek, amelyeket nem támogat az egészségpénztár, és februárban indítják az alvásdiagnosztikát, amit a betegek szintén önfinanszírozással vehetnek igénybe.

Boczek Tibor elmondta: több felajánlás is érkezett a kórház anyagi helyzetének javítására. Így április 12-én "Zenével a gyógyításért" címmel jótékonysági koncertet ad Pásztón az Éjféli kiáltás gospel kórus és a Salgótarjáni Szimfonikus Zenekar. Április 18-20-án a pásztói Athéne Alkotókör szervezésében 10-15 szerb, horvát, szlovák, ukrán és magyar festőművészt hívnak meg, akik a kórházban elkészült festményeiket értékesítésre ajánlják majd fel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását