2023. november 29. - Taksony

A kórházfejlesztés szárnyakat ad

Új, kétszintes kórházi épületszárnyat avattak pénteken Tapolcán, a Balaton-felvidéki város egészségügyi intézményét működtető Medisyst Kft. 400 millió forintos fejlesztéssel 1.200 négyzetméteren 12 szakrendelőt alakított ki.
2008. február 8. péntek 16:32 - Hírextra
Flórián Csaba főorvos, a kórház igazgatója az avatóünnepen elmondta: az új szárnyba az elavult és már csak ideiglenes működési engedéllyel rendelkező járóbeteg-szakellátást költöztették, de itt kapott helyet a tüdőgondozó, a vérellátó és a citológiai labor is. A földszinten alakították ki a mozgásszervi, rehabilitációs járóbetegcentrumot, itt található a fizikoterápia, a tornaterem és a tangentoros kezelő.

A rendelőkbe új számítógépeket is telepítettek, s azokat összekötötték a kórház informatikai rendszerével, korszerűsítve ezzel az elektronikus betegelőjegyzést is - tette hozzá az igazgató.
Flórián Csaba tájékoztatott arról is, hogy a Medisyst Kft. 2007 januárjától az elkövetkező négy évre csaknem egymilliárd forintos fejlesztést vállalt, s a jelenlegi 400 milliós beruházáson túl tavaly már kialakított a volt nővérszállóból egy 14 kórteremből álló pulmonológiai rehabilitációs részleget.
A tapolcai kórház új részlegét a város polgármestere és a Veszprém megyei közgyűlés elnöke jelenlétében avatták fel.

A kórház kapuja előtt mintegy húszan nemzetiszínű és árpádsávos zászlókkal, valamint transzparensekkel demonstráltak; a tüntetők Horváth Ágnes, egészségügyi miniszterre vártak, ugyanis a meghívóban az szerepelt, hogy a tárca vezetője avatja fel az új kórházi részleget. A miniszter azonban egyéb elfoglaltsága miatt nem tudott pénteken Tapolcára utazni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását