2024. április 28. - Valéria

Pénzt gyűjt a kórház

A Nógrád megyei Pásztói kórháza a lakosság, az önkormányzatok és a vállalkozók segítségét kéri 70 milliós hiánya megszüntetéséhez, hogy működőképes maradhasson; november első hetében mindenkihez elküldenek egy tájékoztató levelet és egy befizetési csekket
2007. november 2. péntek 10:01 - Hírextra

A levelet, amelyben azt kérik, ki-ki erejéhez mérten támogassa a pásztói Margit Kórházat, 16 ezer példányban juttatják el a térség 26 településén élők háztartásaiba, a civil, a vállalkozói és a közszféra szereplőihez - mondta Boczek Tibor.

Hozzátette: ha a meglévő 70 millió forintos hiánnyal zárnák az évet, a kórház csődközeli helyzetbe kerülne.

Ismertette: 2007 januárjáig az intézmény nem volt veszteséges. Áprilistól viszont a 175 aktív ágy száma 20-ra csökkent, emellett 155 krónikus ágyat kell fenntartani. A finanszírozás során az egészségpénztár 317 millió forinttal biztosított kevesebbet, mint korábban.

Boczek Tibor elmondta: a különböző intézkedések, köztük a létszámleépítések következtében a gazdálkodási egyensúly helyreállt, a veszteségtermelést sikerült megállítani, de a hiányt önerőből nem tudják tovább csökkenteni.

Az igazgató sikernek nevezte az egynapos sebészet beindítását, a tervezett ortopédiai sebészet beindítását viszont nem támogatta a minisztérium.

A szaktárca által szétosztott 25 milliárd forintból Pásztó 6,7 millió forintot kapott - emlékeztetett.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását