2023. október 5. - Aurél

Nem biztos az átalakítás

Korántsem biztos, hogy a fővárosi önkormányzat kórházait kft.-vé alakítják, s hogy létrejön egy, az intézmények felett álló egészségügyi zrt. - jelentette ki Szolnoki Andrea pénteken az MTI-nek. Horváth Csaba főpolgármester-helyettes által csütörtökön bej
2008. február 9. szombat 07:39 - Hírextra

A szocialista politikus által ismertetett egészségügyi rendszerátalakításról ugyanis még nem tárgyalt semmilyen döntéshozó testület. Nem került írásos előterjesztés ez ügyben sem a közgyűlés, sem az egészségügyi bizottság elé - jegyezte meg. Mint hozzátette: a Főpolgármesteri Kabinet előtt korábban volt már egy hasonló jellegű elképzelése Horváth Csabának, ezt azonban a kabinet visszaadta átdolgozásra.

Horváth Csaba csütörtöki háttérbeszélgetésén egyebek közt arról beszélt, hogy a jelenleg szocialista nagyvállalatként működő kórházakat kft.-vé alakítanák. Egyidejűleg létrehoznának egy, a multinacionális cégek irányító szervéhez hasonlóan működő, s a főpolgármester-helyettes által operatív holdingszerű cégként említett egészségügyi fejlesztési zrt.-t.

Ez a kórházak műszaki, logisztikai, műszer- és eszközbeszerzéseit koordinálná, a gyógyító tevékenység azonban továbbra is a kórházaknál maradna. Kezdetben 5 százalékos, négymilliárd forintos, későbbiekben akár 20 százalékos megtakarítást is remélne ettől a megoldástól a főpolgármester-helyettes.

Szolnoki Andrea hangsúlyozta: ahhoz, hogy szakmailag kiérlelt, korrekt döntést hozhassanak, elengedhetetlen egy átgondolt, többoldalúan alátámasztott előterjesztés ez ügyben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását