2024. április 30. - Katalin, Kitti
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Elhunyt a tettes, nincs nyomozás

Az elkövető halála miatt megszűnt a nyomozás annak a hat halálos áldozattal járó buszbalesetnek az ügyében, amely tavaly nyáron történt az M70-es autóúton - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI érdeklődésére.
2012. január 2. hétfő 14:48 - HírExtra
Salamon Róbert a román busszal júniusban történt tragédiával kapcsolatban elmondta: az ügyben akkor halálos tömegszerencsétlenség okozása miatt rendelt el nyomozást a rendőrség. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztálya a nyomozást az elkövető halála miatt szüntette meg.

Az MTI információja szerint a rendőrség a buszt vezető román sofőr felelősségét állapította meg. Miután a jármű vezetője is a baleset halálos áldozatai közé tartozott, így vádemelést ellene nem tehettek, több mint fél év után a vizsgálat ezért csak a nyomozás megszüntetésével zárulhatott.

Az M70-es autóúton a tavaly június 21-én hajnalban történt buszbalesetben hatan meghaltak, hárman súlyosan, 23-an könnyebben sérültek meg. A túlélők az MTI-nek arról beszéltek: valószínűleg elaludt a buszsofőr, akit a tudomásuk szerint pihenés nélkül fordítottak vissza Romániából Spanyolországba.

A Valenciába tartó román autóbusz a Zala megyei Csörnyeföld közelében áttért a szembejövők sávjába, és frontálisan összeütközött egy Szlovénia felől érkező kamionnal. A balesetben a helyszínen öten haltak meg: a szlovén kamion vezetője, továbbá a busz két sofőrje és két utasa. Összesen 27 sérültet szállítottak a mentők a nagykanizsai kórházba, közülük egy ember néhány órával később belehalt életveszélyes koponyasérüléseibe.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását