2024. április 30. - Katalin, Kitti
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Vonattal ütközött egy pénzszállító autó

Ketten megsérültek, amikor egy pénzszállító autó összeütközött egy vonattal a csengelei vasúti átjáróban szerda délelőtt.
2010. február 10. szerda 12:24 - HírExtra
Szenti Szabolcs, a főkapitányság sajtószóvivője elmondta: a Szegedről Budapestre tartó InterCitynek ütközött a pénzszállító autó. A sofőr és utasa is beszorult a járműbe, a tűzoltók szabadították ki őket. Az autó vezetőjét súlyos, életveszélyes sérüléssel mentőhelikopter szállította Szegedre, a jármű utasa könnyű sérüléseket szenvedett.

A baleset következtében ezen a szakaszon a vasúti és közúti is forgalom áll. A MÁVINFORM sajtóügyeletesének tájékoztatása szerint a pénzszállító "a jól működő fénysorompó tiltó jelzése ellenére" hajtott be az átjáróba, ahol nekiütközött a Móra InterCity oldalának. Az autó vezetője és kísérője megsérült, a vonaton nem sérült meg senki. A Móra IC a rendőrségi helyszínelés ideje alatt áll. Csak a helyszínelés befejezése után derül ki, hogy tudja-e folytatni útját Budapest felé - tartalmazza Both Ferenc közleménye.

A vasúttársaság tájékoztatása szerint a Budapestről Szegedre tartó Torontál InterCity utasait Kiskunfélegyháza és Szeged között autóbuszok szállítják.

A MÁVINFORM sajtóügyeletese közölte azt is, hogy a Budapest-Újszász-Szolnok vasútvonalon Tápiószele és Nagykáta között 10 óra 25 perckor leszakadt az egyik vágány fölötti felső vezeték. Az erre közlekedő vonatok utasainak a helyreállításig 15-20 perc késésre kell számítaniuk. Nyíregyháza és Nyírtelek között pedig 10 óra 44 perckor a Dália InterCity áramszedője eltörött és megrongálódott a felső vezeték is, emiatt ezen a szakaszon a vonatok helyett autóbuszok viszik az utasokat.

Mind a három rendkívüli eseményt a MÁV Zrt. szakemberei és a rendőrség vizsgálja - közölte a sajtóügyeletes.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását