2024. április 30. - Katalin, Kitti
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Együttműködik az FCÖ és az állatkert

A fővárosi munkanélküli romák számára idénymunkát biztosítanak a Fővárosi Állat- és Növénykertben, míg a hátrányos helyzetű, szegény gyermekek kedvezményesen látogathatják az intézményt.
2009. szeptember 25. péntek 17:21 - HírExtra
Persányi Miklós, az állatkert főigazgatója a megállapodás aláírását követően az MTI-nek elmondta: olyan foglalkoztatási programokat is indítanak, amelyek keretében romákat tudnak alkalmazni. Megjegyezte, hogy a fővárosi intézményben roma származású diplomás emberek is dolgoznak, míg a vállalkozói alkalmazottak mintegy 10 százaléka tartozik a kisebbségi közösséghez.

Hozzátette: bár már megszűntek az egy-két forintos belépőjegyek, mégis biztosították, hogy a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok kedvezményesen látogathassák gazdag állat- és növénygyűjteményüket. Ezentúl kiemelt projekt lesz számukra, hogy szegény, főként roma gyermekeket tudjanak fogadni.

Makai István, az FCÖ elnöke közölte, hogy az első százfős csoport már október elején látogatást tesz a fővárosi állatkertben, a lehetőséget általános iskolákban és óvodákban is meghirdetik.

A roma vezető a foglalkoztatási lehetőségre utalva megjegyezte: "nagy kincs" az is, ha a mai gazdasági helyzetben egy családból valaki munkához juthat, a segélyezési rendszerben való "konzerválódás" sem a társadalomnak, sem a cigányságnak nem jó, és ez nem is lehet megoldás a szegénység csökkentésére.

Az állatkerti látogatásokra főleg olyan gyermekeket toboroznak, akik még soha nem jártak az intézményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását