2024. április 30. - Katalin, Kitti

Csempészett kaja a vizilovaknak

Nem mindennapi finomságot kapott szombaton a Szegedi Vadaspark néhány állata: ízletes zöld és piros paprikából falatoztak a törpevízilovak és néhány majom a vám- és pénzügyőrség felajánlásának köszönhetően.
2009. szeptember 13. vasárnap 07:12 - HírExtra
Némedi Varga Éva, a Vám- és Pénzügyőrség Dél-Alföldi Regionális Parancsnokságának sajtóreferense elmondta, a paprikaszállítmány egy hűtőkamionból került elő szeptember 3-án a röszkei határátkelőhelyen.

A teherautó az okmányok szerint friss paprikát szállított Macedóniából Csehországba. A pénzügyőrök röntgenberendezéssel megvizsgálták a járművet, amelynek rakteréből a zöldségen kívül 6 ezer karton adójegy nélküli cigaretta, valamint 1.700 kilogramm finomra vágott dohány került elő, összesen 70 millió forint értékben.

A vámosok a csempészett dohányárut lefoglalták, és megpróbálták felkutatni a zöldségszállítmány tulajdonosát, de nem jártak sikerrel. A 12 tonnányi paprikát ezért fölajánlották a Szegedi Vadaspark lakói számára - tudatta az őrnagy.

Az ajándékba kapott vitamindús szállítmány - amelyből kiválogatták a csípős darabokat - jó ideig elég lesz azoknak az állatoknak, amelyek kedvelik az efféle csemegét - közölte Veprik Róbert igazgató.

A szakember elmondta, hogy az intézmény kiváló kapcsolatokat ápol a vám- és pénzügyőrséggel. Idén az állatok kaptak már tőlük gabonát, korábban pedig - szintén lefoglalt szállítmányból - jutott cukor a méheknek, keksz és csokoládé a majmoknak.

A paprika legjobban a két törpevízilónak Tiginek és Chippónak ízlett, bár a két fiatal állat kissé válogatós volt: a piros darabokat azonnal fölfalták, a zöldekre viszont rá se hederítettek. Szintén örültek az ajándéknak az oroszlánfejű makákók, a bóbitás gibbon pedig még egy trükköt is bemutatott, egy faágon csimpaszkodva, két hátsó végtagjában paprikát tartva még egy harmadik, felé dobott zöldséget is elkapott mellső lábával.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását