2024. április 30. - Katalin, Kitti

Tegyünk Együtt a Gyermekekért

Rendhagyó színdarabbal, egy daganatos beteg gyermekek személyes történeteiből írt és színpadra állított mesejáték bemutatójával ért véget a 2009. évi „Tegyünk Együtt a Gyermekekért” program.
2009. szeptember 23. szerda 06:26 - HírExtra
A mesejátékot a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat tagintézményeiben kezelt vagy utókezelt, mintegy 2500 daganatos kisgyermek számára „Mesés Gyógyulás” címmel kiírt pályázatra beérkezett legjobb mesék felhasználásával, Almássy Bettina rendezésében a Maskara Társulat színészei állították színpadra. A mesejáték különlegessége az, hogy annak zenei aláfestését Szentpéteri Csilla zongoraművész, a TEGY program Nagykövete játszotta, a gyermekek körében is népszerű Mikó István színművész pedig a hangját kölcsönözte hozzá - közölte a program kommunikációjával megbízott cég az MTI-vel.

A keddi „ősbemutatón” daganatos beteg gyermekek és kortársaik, valamint a gyermekek szülei és orvosai tekinthették meg a különleges mesejátékot. Az esemény keretében adta át a Danone Kft. az idei „Tegyünk Együtt a Gyermekekért” programban összegyűlt 18 millió forint támogatást a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat képviselőinek. A támogatás felhasználásával a Hálózat tagintézményei egy Oktatási Centrumot hoznak majd létre Bakonybélben. A centrum a gyermekonkológus szakemberek és a szülők egységes szakmai irányelvek és protokollok szerinti képzését fogja ellátni nem csak a gyermek daganatos betegségek, de a beteg gyermekek kiegyensúlyozott klinikai táplálása terén is.

Bár a daganatos gyermekek gyógyulási aránya 70-80 százalék, Magyarországon tízből három gyermek még mindig e betegségek áldozatául esik. A gyermekkori daganatos megbetegedések gyakorisága világszerte növekszik. Magyarországon az orvosok hozzávetőleg 250-300 új beteget regisztrálnak minden évben, így hazánkban jelenleg is mintegy 2.500 gyermek szenved valamilyen daganatos betegségben, leggyakrabban leukémiában vagy az agydaganat valamely formájában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását