2024. április 30. - Katalin, Kitti
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A Parlament előtt a költségvetési törvények

A jövő évi költségvetést megalapozó törvénycsomag 41 törvényt módosít, szerepel benne egyebek között, hogy az állami és önkormányzati cégek addig nem kaphatnak támogatást, amíg nem teszik közzé vezetőik jövedelmeit.
2009. szeptember 18. péntek 21:42 - HírExtra
A módosuló államháztartási törvény szerint az államháztartás alrendszereiből nem nyújtható támogatás az állam, az önkormányzat, a költségvetési szerv, vagy a közalapítvány többségi befolyása alatt álló gazdasági társaságnak, amíg az nem teszi közzé a vezetői javadalmazását.

A vezetők körébe tartoznak a vezető tisztségviselők, és a felügyelőbizottsági tagokon túl a társaság működése szempontjából meghatározó munkakört betöltő munkavállalók. A közzétételben szerepelni kell valamennyi közvetlen és közvetett pénzbeli juttatásnak, egyéb járandóságnak, valamint a titoktartás idejének és ellenértékének. A részletekről külön jogszabály rendelkezik.

A minisztériumi köztisztviselők, az ügyészek, a bírák és az igazságügyi alkalmazottak egyaránt kaphatnak cafetéria-juttatásként ingyenes vagy kedvezményes internet-hozzáférést, továbbá önkéntes kölcsönös biztosítópénztári befizetést. Ezek összege az adott munkaköri kategória legkisebb alapbérének a fele, és maximum 2,2-szerese lehet.

A helyi önkormányzatok címzett és céltámogatását szabályozó törvény úgy módosul, hogy a jelenlegi 1 milliárd forint összköltségű önkormányzati beruházás helyett már az 50 millió forintosak is kaphatnak céltámogatást. Új, induló beruházásokra az országgyűlés 2011-ben és 2012-ben nem ad címzett támogatást.

A földtörvény kiegészül azzal a rendelkezéssel, hogy a földvédelmi járulék negyedét kell csak megfizetni akkor, ha a földet az önkormányzat azért vonja belterületbe, mert olyan beruházás létesül ott, amely legalább 15 munkahelyet teremt.

A távhőszolgáltatás versenyképességéről szóló törvény kiegészül azzal, hogy a kormány nemcsak a távhő, hanem a lakossági gázfogyasztás támogatási szabályait is meghatározhatja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását