2024. április 30. - Katalin, Kitti
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Újabb hajléktalanszálló nyílik

Újabb szálló nyílik hajléktalanoknak a jövő héten Pécsett, mert az ellátó intézmények zsúfolásig megteltek a tartós hideg miatt - tájékoztatta a fedél nélküliek gondozását végző Támasz Alapítvány szakmai vezetője az MTI-t csütörtökön.
2009. január 15. csütörtök 11:17 - Hírextra
Hajdu Krisztián beszámolt arról, hogy a Garay utcai volt idősotthont rendezik be éjszakai melegedőnek, ahol hatvan rászorulónak nyújtanak ellátást. Az ingatlant március végéig az önkormányzat biztosítja erre a célra, így átmenetileg oda költözhet az a negyven hajléktalan is, akinek a népkonyhában alakítottak ki ideiglenes szállást.

Az alapítvány szakmai vezetője utalt arra: a baranyai megyeszékhelyen mintegy ezerre tehető a hajléktalanok száma, közülük egyszerre valamivel több mint ötszázat tudnak fogadni a nappali és éjjeli szakintézményekben, amelyekre a tartósan fagypont alatti hőmérséklet miatt azoknak is nagy szükségük van, akik eddig ódzkodtak a tömegszállásoktól.

Hajdu Krisztián megjegyezte, hogy Pécsett a hajléktalan-ellátás teljes vertikuma megtalálható. Nappali és éjszakai melegedő működik külön nőknek és férfiaknak, népkonyhát, átmeneti szállót, ápoló otthont, lábadozót üzemeltetnek, van 24 órás orvosi ügyelet, a hajléktalanokkal kapcsolatos bejelentéseket egy dél-dunántúli diszpécserszolgálat fogadja. Talán ennek is köszönhető, hogy ezen a télen még senki sem halt meg kihűlés következtében a Dunántúl legnagyobb városában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását