2024. május 9. - Gergely
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Közkincs

Korlátlan internetes hozzáférést tesz lehetővé az Európai Bizottság azon kutatási eredmények egy részéhez, amelyek európai uniós keretek között és finanszírozással folyó programok nyomán keletkeznek.
2008. augusztus 21. csütörtök 09:54 - Hírextra
Brüsszel célja a döntéssel az, hogy az eredményeket minél gyorsabban széles körben megismerhessék, és ezzel gyorsabb haladást érhessenek el az oktatás, az innováció és a kutatásfejlesztés terén.

A kutatók jogainak védelme érdekében 6-12 hónapos késéssel publikálják a világhálón az érintett projektek eredményeit, elsősorban az egészségügy, energiaügy, környezetvédelem, társadalomtudományok és információs technológia területén.

A most bejelentett kísérleti program keretében a 2007-2013 közötti, 50 milliárd eurós költségvetésű uniós kutatási program mintegy ötödének eredményeit és részleteit hozzák nyilvánosságra az említett időszak végéig.

A hozzáféréssel kapcsolatos részletekről a jövő hónaptól a http://ec.europa.eu/research/science-society/open_access internetes címen tájékozódhatnak az érdeklődők - derül ki a bizottság brüsszeli közleményéből.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását