2024. április 12. - Gyula

Megvan az Innovációs Nagydíj nyertese

Érelmeszesedés kockázatát csökkentő kombinációs gyógyszerkapszulák kifejlesztéséért az Egis Gyógyszergyár Zrt. kapta a 32. Magyar Innovációs Nagydíjat.
2024. március 27. szerda 08:06 - HírExtra

Poroszlai Csaba vezérigazgató kedden a Parlamentben, a díj átvételekor közölte, hogy az új gyógyszereik jelentős piaci sikert hoztak, a szeptemberben zárult üzleti évben majdnem 24 milliárd forinttal gyarapították a társaság árbevételét. Kidolgozásukhoz új hatóanyagformákra és új hatóanyagyártó eljárásra volt szükség, a készítményfejlesztésben is változtatni kellett, 2 újításuk szabadalomképesnek bizonyult - tette hozzá.     

A Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) parlamenti államtitkára üdvözölte, hogy a kiírásra 57 vállalat jelentkezett, csaknem másfélszer annyi, mint tavaly. Az elismerést a jelentős újítást kidolgozó, Magyarországon bejegyzett vállalatok nyerhetik el, de az innovációk, bármilyen területről származzanak is, az egész világ számára fontosak - hangsúlyozta Vitályos Eszter.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását