2024. április 19. - Emma

Villámcsapásokban gazdag év

Az osztrákok egyáltalán nem panaszkodhatnak arra, hogy "egyhangú" volna a nyaruk, legalábbis ami az időjárást illeti: a tikkasztó, fülledt hőséget gyakran szakítják meg hatalmas esőzésekkel és orkánerejű széllökésekkel kísért viharok. A Közlekedésbiztonsá
2008. augusztus 19. kedd 11:34 - Hírextra
Az adat harminc százalékos növekedést jelez az utóbbi tíz év átlagához képest. 1998 és 2007 között harmincegy embert sebesítettek meg villámok az országban, hárman pedig olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy nem lehetett megmenteni az életüket.

A szakértők nyomatékosan figyelmeztetnek a villámcsapások jelentette veszélyre, amely már akkor is fennáll, ha vihar hozzávetőleg három kilométeres távolságban tombol.

Ha valakit a szabadban lep meg a vihar, jó, ha betartja az ilyenkor javasolt általános óvintézkedéseket: nem szabad fa alá állni, kerék- vagy motorkerékpárra ülni, csónakban vagy vízben tartózkodni. Különösen az utóbbi lehet veszélyes, mert a víz vonzza és vezeti az áramot.

Nem árt az óvatosság a hegyekben sem. Ha a meteorológia rossz időt jósol, a legtanácsosabb el sem indulni a túrára. De ha már tombol a vihar, kerülni kell minden kiemelkedő vagy fémtartalmú tárgyat, például ajánlatos megszabadulni még az esernyőtől is.

 Amennyiben van a közelben valamilyen hasadék vagy barlang, oda kell behúzódni.Természetesen a legnagyobb biztonságot a villámhárítóval felszerelt épületek nyújtják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását