2024. április 30. - Katalin, Kitti
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Tízéves a Trafó

Performanszok, táncfilmek és fotókiállítás mellett koncertek és tűzzsonglőrök várják az érdeklődőket szeptember 5-én a 10 éves Trafó szülinapi évadnyitó ünnepségén Budapesten - közölte Turóczy Zsuzsa sajtóreferens az MTI-vel.
2008. augusztus 18. hétfő 19:00 - Hírextra
A kávézóban "Én és a Trafó" címmel Erdős Gábor fotókiállítását tekinthetik meg az érdeklődők, míg a nagyteremben Ernst Süss videó installációja várja a látogatókat Szögtől függő címmel. A Trafó melletti Tűzliliom térben 19 órától a Budapest Tánciskola bemutatója szórakoztatja a publikumot, akik a tűzzsonglőrök ügyességét is megcsodálhatják sötétedés után.

A nagyteremben a 17 tagú Budbudas játszik "aktuális" zenét, majd a régi idők slágereit megidéző Qualitons koncertje színesíti a programot fél 11-től a hatvanas és hetvenes évek funk, progresszív soul és beat zenéjének, illetve a magyar lemezkiadás elfeledett darabjainak előadásával.

A 10 éves szülinapi programok városszerte várják az érdeklődőket a születésnapi bulit megelőzően is; a Gödörben jövő pénteken a Café de la Danse táncbemutatója várja a nézőket, szeptember 1-jén a Flórián téri aluljáróban a Budapest Tánciskola, másnap az intézmény és a Budapest Music Center közös táncelőadása szórakoztatja az érdeklődőket.

A Móricz Zsigmond körtér lesz a helyszíne szeptember 3-án a Tünet Együttes Te szemét! című performanszának délután 3 órától, míg a Ferenciek terén a Radio Ballet vs. Co.ffein Projects tánc performanszát nézhetik meg az érdeklődők. A Ferenc körúti aluljáróban másnap a Sub Rosa Produkció installációja látható Trafó 10 - Dinamó címmel, a Ferenc téren pedig az Élőkép társulat és Bársony Júlia performansz kiállítása tekinthető meg Végtelen címmel.

A kortárs művészeti központ, a Trafó 1998 őszén nyílt meg a IX. kerületi Liliom utcában. A tájékoztatás szerint az ünneplés során nem csak az épület szolgál a műsorok helyszínéül, hanem a közterek, parkok, utcák, (rom)kocsmák, kávéházak és buszmegállók is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását