2024. március 29. - Auguszta

Még nem tudni, jövőre hány napos lesz a fesztivál

gyelőre még nem eldöntött, hány napos lesz jövőre a Sziget fesztivál; az idei öt plusz egy napra való rövidítés egy kísérlet volt, amely úgy tűnik, bevált - mondta Gerendai Károly, a Sziget Szervezőiroda ügyvezetője hétfőn az MTI-nek.
2008. augusztus 18. hétfő 16:50 - Hírextra
"Könnyen lehet, hogy ebbe az irányba megyünk tovább, de ezt most még nem akarom elkiabálni", mert előbb ki kell értékelni az idei tapasztalatokat - fogalmazott Gerendai Károly.

Az ügyvezető szerint az idei látogatottsági csúcs az erős program mellett annak is köszönhető, hogy jó időjárás volt a Sziget idején.

Szólt arról is, hogy a múlt hétfőn rendezett magyar dal napja jövőre már nem kötődik a Szigethez. Az eredeti ötlet arról szólt, hogy valamikor szeptemberben legyen egy olyan nap, amikor az országban minél több helyszínen magyar dal szól mindenféle színpadon. Mint mondta, idén ennek a beharangozója volt a "mínusz egyedik" nap, remélik, hogy jövőre ez már önállóan működik.

A jövő évi Sziget fesztivál programjáról szólva kiemelte, hogy azt csak később kezdik szervezni, most még más feladataik vannak. Mint mondta, évről-évre vannak visszatérő ötletek, "tudjuk már sok éve, hogy jó lenne elhozni a Metallicát, a Red Hot Chili Pepperst és a Depeche Mode-ot", hozzátéve, hogy "nyilván velük jövőre is meg fogunk próbálkozni".

Több olyan zenekar is van, akiket idén kerestek, de jelezték, hogy ebben az évben nem koncerteznek, velük jövőre újra próbálkozni fognak - tette hozzá. Az már kiderült, hogy 2009-ben sem lesz System Of A Down koncert a Szigeten, a banda frontembere, Serj Tankian, aki szombaton lépett fel a fesztiválon, közölte: jövőre sem fognak még koncertezni, mert a zenekar tagjai közül mindenki a saját szólóprojektjét viszi tovább.

Az ügyvezető szerint idén kevésbé lett "lelakott" a Hajógyári-sziget. Mint mondta, ebben közrejátszik az is, hogy idén rövidebb volt a fesztivál, meg az is, hogy nem esett az eső, így nem volt nagy sár. Ugyancsak az okok közé sorolta, hogy eleve jobb állapotban volt a sziget, amihez a szervezők is hozzájárultak korábban, például feltöltöttek területeket és füvesítettek is.

A fesztivál szervezői idén mintegy 30 millió forintot szánnak a Hajógyári-sziget helyreállítására. A bontás és takarítás után terepbejárást tartanak a sziget növényzetéért felelős szakemberekkel, és meghatározzák a feladatokat. Gerendai Károly hozzátette: augusztus végére már rend lesz a szigeten, két-két és fél hónap múlva pedig ki is zöldül a frissen elvetett fű.

Arról is beszámolt, hogy a szervezőirodához lényegesen kevesebb panasz érkezett a fesztivál idején, mint a korábbi években. Tavaly például naponta körülbelül 20 panaszt kaptak, elsősorban a nagy zaj miatt. Idén a legtöbb napi panasz 8 volt, de akadt olyan nap, amikor egy kifogás sem érkezett.

Kiemelte: a közelben lakók örültek annak a kezdeményezésnek, hogy a környék utcáiban csak az ott lakók parkolhattak.

Gerendai Károly személyes élményeiről szólva közölte: tetszett neki a Sex Pistols és a The Killers koncertje is. Véleménye szerint a zenekarok is értékelték a jó közönséget és a jó technikát, "nem voltak hakniízű bulik".

Gerendai Károly a koncertek hangosításával kapcsolatban megfogalmazott kritikákra azt mondta: "a technika maga, az tök jó, de azt, hogy hogyan kezelik azt azok az emberek, akik éppen ott állnak mögötte, az egy adottság. Azzal nem tudunk mit kezdeni, hogy vannak, akik ezzel nem tudnak élni." A legtöbb zenekar saját keverőtechnikust hozott magával. Hozzátette: "akkor elfogadom a technikára vonatkozó kritikát, ha minden rosszul szól".

Rámutatott arra: ha van koncert, ami jól szól, és van ami nem, akkor nem a technikával van a gond. Még az internetes fórumozók is egyetértenek azzal, hogy bizonyos koncertek jól szóltak, azaz nem a technikával volt baj, hanem azzal, aki kezelte a keverőpultot - tette hozzá Gerendai Károly.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását