2024. április 30. - Katalin, Kitti
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Szeged is partnere Pécsnek

Szeged is kiemelt partnere lesz a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) rendezvénysorozatnak; több párhuzamos programot szerveznek, melyből kedden, egy orvosi könyvekből álló tárlat nyílt Szegeden - hangzott el azon a sajtótájékoztatón, melyet a két v
2008. július 15. kedd 19:58 - Hírextra
A szegedi Somogyi-könyvtár már 2005 ősze óta egyeztetett a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Egyetemi Könyvtárának főigazgatójával és a Klimo Könyvtár vezetőjével - mondta el kedden a program szegedi koordinátora Szőkefalvi-Nagy Erzsébet.

A pécsi egyetemi könyvtár partneri együttműködést vállalt a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtárral a 2010-es Pécs Európa Kulturális Fővárosa programban való részvételre 2008-tól, a felvezető évek könyvtári rendezvényeitől a 2010-es főprogramig.

Idén a Környezet- és egészségkultúra évében a két könyvtár orvostudományi anyagának bemutatását tervezte, oly módon, hogy az egyes bibliotékákban megtalálható egyedi, becses darabok révén kirajzolódjék az európai orvostudomány fejlődésének íve, de hangsúlyos helyet kapjanak a magyar és a helyi orvoslás eredményei is - mondták el a könyvtáros szakemberek.

Az együttműködés eredményeként először Pécsett nyílt tárlat az orvoslás témájában. Ezt követte a Szegeden kedden megnyílt kiállítás, majd még ebben az évben ősszel ismét a Baranya megyei település mutatja meg kincseit, akkor már a fogorvoslás témájában.

Mészáros András, az EKF főigazgatója a távirati irodának elmondta: sok közös programban gondolkodnak, a múlt héten épp a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatónője fordult meg Pécsen. A cél az, hogy olyan rendezvények valósuljanak meg, mellyel a külföldi és a belföldi vendégek is elégedettek, és hogy mindkét városba ellátogassanak, a párhuzamos programokon való részvételért.

A tárlatokat közös honlapon szerkesztett virtuális kiállítás és közös, a két könyvtár muzeális gyűjteményének orvostudományi adatbázisa teszi minden érdeklődő számára elérhetővé, látogathatóvá és kutathatóvá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását