2024. április 23. - Béla

Fogyatékosok találkozója Szegeden

Több száz fogyatékos részvételével ötnapos találkozó kezdődött csütörtökön Szegeden, a Széchenyi téren.
2008. július 10. csütörtök 14:37 - Hírextra
Hatodik alkalommal rendezték meg a Nemzetközi Fogyatékosok Hete rendezvénysorozatot, de már 12 éve szervezik meg a rendezvényt a hazai sérülteknek; idén nyolc országból érkeztek vendégek - mondta az MTI-nek a szervező Mozgássérültek Alternatív Egyesületének vezetője.

Fekete Albertné a program céljáról kifejtette: a legfontosabb, hogy bemutassák az életüket. Azt, hogy ugyanúgy van kulturális, illetve sportéletük, mint az egészséges emberek.

 Ezért találták ki a rendezvényt, melynek segítségével ismerkednek, kikapcsolódnak, pihennek és találkoznak a társadalom ép tagjaival is.

Évről évre bővítik a rendezvénysorozat kínálatát főleg a sport versenyszámokban. A boccia labdajátéknál például már száz fölötti a megmérettetésre jelentkezők száma.

Emellett van ülő- és kerekes-székes röplabda, kerékpáros versenyek, tollaslabda, ping-pong és tenisz, de bemutatót tartanak az íjászok és a görkorcsolyások is.

A hét folyamán konferencia és kiállítás is várja Szegeden az érdeklődő egészséges és fogyatékkal élőket is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását