2024. április 25. - Márk

Művészeti akadémia és mesterkurzus

Valamivel több mint száz hallgató részvételével elkezdődött a IV. Szegedi Művészeti Akadémia és Mesterkurzus.
2008. július 12. szombat 19:35 - Hírextra

A Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának dékánja, Kerek Ferenc szombaton az MTI-nek elmondta: a július 18-ig tartó program nemzetközivé vált, érkeztek szerb, román, lengyel, német, spanyol és kínai vendégek is. A mesterkurzus résztvevőinek korosztálya igen vegyes, vannak már zenepedagógusként dolgozók, egyetemi hallgatók, akiknek a program kreditpontot jelent, de van egy kis zeneiskolás hallgató is - tette hozzá a dékán.

A hagyományokhoz híven indult nyári képzés például énekből, zongorából, hegedűből vagy fuvolából, újdonságként pedig fúvós koncertzenekari karmesterek továbbképzése is helyet kapott a kurzusok között.

Kerek Ferenc elmondta: az oktatói munkát most is neves művészek vállalták, köztük Marton Éva Kossuth-díjas, Temesi Mária Liszt Ferenc-díjas énekművész, Szecsődi Ferenc Liszt-díjas hegedűművész és Boros József trombitaművész.

Esténként koncertekkel szórakoztatják a résztvevők az érdeklődőket a város legkülönbözőbb pontjain. Vasárnap a Felsővárosi Minorita Templomkertben lesz előadás, majd játszanak a városháza Díszudvarán, a Reök-palotában és a Szent József jezsuita templomban is, a Szegedi Zsinagógában pedig csütörtökön a reneszánsztól a ragtime-ig terjedő időszak repertoárjából mutatnak be a művészek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását