2024. április 29. - Péter

Három ország diákjai Szegeden

Három országból huszonnyolc diák tölt együtt egy hetet hétfőtől Szegeden, a Kulturális Háromszög Táborban - tájékoztatta a szervező újszegedi Rendezvényház igazgatója az MTI-t.
2008. július 7. hétfő 22:27 - Hírextra
Molnár Csaba elmondta: hét Csongrád megyei, hét romániai és hét vajdasági középiskolás, valamint néhány hátrányos helyzetű, gyermekotthonban élő magyarországi diák vesz részt a programban, amit a Csongrád megyei Önkormányzat és a Nemzeti Kulturális Alap támogat. A rendezvény kapcsolódik a kultúrák közti párbeszéd európai évének programjához, azon belül a szegedi Hetek Csoportja vállalásához.

Csongrád megyét a szentesi Rigó Alajos Általános Iskola Szakiskola, Gyermekotthon, illetve Maroslele, Csongrád, Ruzsa, Kövegy diákjai képviselik. A határon túli fiatalok a vajdasági Szabadkáról, Zentáról, Zomborról, illetve a romániai Aradról és Temesvárról érkeztek.

A szervező közlése szerint a tábor elsődleges célja a közösségi tudat erősítése, a történelmi örökség megismertetése, a Kárpát-medencére és Csongrád megyére vonatkozó ismeretek elmélyítése, továbbá a dél-alföldi régió, a Vajdaság, Erdély és a Partium sokszínű kultúrájának összekapcsolása.

A táborozóknak bemutatják Szeged és Csongrád megye nevezetességeit, a diákok eltöltenek egy napot az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban, alkalmuk lesz megismerkedni a rovásírás titkaival. Emellett táncházba mennek, megtekintenek egy előadást a Szegedi Nemzeti Színházban, és különféle sportokban próbálhatják ki ügyességüket.

Molnár Csaba elmondta: hagyományteremtő rendezvényről van szó, amit jövőre szeretnének ismét megrendezni. Ha arra lehetőség nyílik, akár a határon túlra is szerveznek majd kirándulásokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását