2024. április 26. - Ervin
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Kína a turizmus visszaesésétől tart

Az olimpiára készülő Kínáról szóló negatív hírek miatt a turizmus visszaesésétől tartanak Pekingben. Az év eleji rendkívül hideg dél-kínai időjárástól kezdve, a tibeti zavargásokon át az olimpiai fáklyaváltó nemzetközi útján történt tüntetések és a májusi
2008. május 30. péntek 07:10 - Hírextra
"Ezek a hírek leginkább talán azokra a külföldi turistákra gyakorolhatnak pszichológiai hatást, akik túlzott óvatossággal tervezik meg az útjukat" - mondta Csang Huj-kuang, (Zhang Huiguang) a pekingi idegenforgalmi hivatal vezetője, hozzátéve, hogy a fővárosban már számtalan biztonsági intézkedést vezettek be, tehát aggodalomra semmi ok.

"Pekingre nincs kihatással a szecsuani (Sichuan) földrengés, továbbra is a világ minden részéből várjuk a játékokra érkező turistákat" - hangsúlyozta Csang.

A kínai fővárosban az olimpia idején 450-500 ezer külföldi turistára számítanak, s ez nem sokkal több a tavalyi év hasonló időszakában Pekingben járt 420 ezer külföldi vendéghez képest, ráadásul a nyár utolsó hónapja a turisták számát tekintve mindig is alacsony volt.

"Jó néhány utazási iroda még nem kapta meg a sporteseményekre szóló jegyeket, ami számos turistacsoportnak jelent problémát. Ha nincs jegy, sokan az utat is lemondják, mert a játékok idején a szállás- és az utazási költségek is magasabbak a megszokottnál" - mutatott rá a turisztikai vezető.
Az olimpia alatt egy négycsillagos hotelszoba ára átlagosan 2226 jüan (közel ötvenezer forint), amely az előző év hasonló időszakában megszokott áraknak több mint a háromszorosa, egy ötcsillagos hotelszobáért pedig csaknem 8000 jüant (179 ezer forintot) kérnek.

A pekingi szervezők a turistákat tárt karokkal várják, ugyanakkor a kínai kormány a közelmúltban szigorított a vízumkiadási szabályokon, amelyeket az olimpiának korábban otthont adó, és más nemzetközi sporteseményt rendező országok gyakorlatával összhangban, normálisnak és biztonsági szempontból elengedhetetlennek neveztek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását