2024. április 25. - Márk

Kudarcot vallott a világ!

Igazságtalanság, egyenlőtlenség és büntetlenség - ez jellemez bennünket embereket ma - mondta az Amnesty International főtitkára.Bocsánatkérésre szólította fel a világ vezető politikusait az Amnesty International, mert szerintük az elmúlt 60 évben nem érv
2008. május 28. szerda 16:24 - Hírextra
A világszervezet éves jelentésében Magyarországot is elmarasztalja. A dokumentum szerint a nők elleni erőszak, a romák diszkriminációja, a rendőri túlkapások, és a melegek védelme terén vannak a legnagyobb hiányosságok hazánkban. A 150 országot vizsgáló jelentés kiemelten elmarasztalta Kínát, Amerikát, és Mianmart is.

"Kudarcot vallott a világ, 60 éve nem sikerül érvényesíteni az emberi jogokat. Igazságtalanság, egyenlőtlenség és büntetlenség - ez jellemez bennünket embereket ma" - mondta az Amnesty International főtitkára.

Az idei jelentés a legsúlyosabb problémák közt említi, hogy a mianmari vezetés vonakodása miatt rengeteg ember halt meg, amikor nem engedték be a ciklon sújtotta országba a külföldi segítséget.

Az Amnesty International szerint még mindig legalább 81 országban kínoznak embereket, legalább 54 államban ítélkeznek tisztességtelen perekben, és legalább 77 helyen nincs szólásszabadság, és a legnagyobb baj, hogy a kormányok meg sem próbálják felszámolni a jogsértéseket.
Forrás: hirado.hu/Híradó
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását