2024. április 25. - Márk

400 óra közvetítés az olimpiáról

A Magyar Televízió több mint 400 óra élő közvetítést ad a pekingi olimpia eseményeiről, ami duplája annak, mint amennyit négy éve, az athéni játékokról sugárzott. Mindez egymilliárd forintjába kerül a közszolgálati televíziónak - jelentette be Schulek Csa
2008. május 28. szerda 15:25 - Hírextra
"Az MTV mindkét csatornáján naponta 15 órányi élő közvetítéssel jelentkezik Kínából. Az ötkarikás műsor az m1-en hajnali 2:45-től 18 óráig, az m2-n 2:45-től kisebb megszakításokkal 20 óráig tart majd. Esténként 20 órától napi kétórás összefoglalót is sugárzunk az m1-en" - közölte Schulek Csaba a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Edzők Társasága által szervezett Média és az olimpia című konferencián.

Újdonság lesz, hogy ha egyszerre két magyar érdekeltségű esemény zajlik, akkor az egyiket az m1-en, a másikat az m2-n lehet majd élőben nyomon követni. Az m2-n 16 és 20 óra között nem magyar érdekeltségű, ám kiemelkedő labdajáték-mérkőzések is képernyőre kerülnek. A nyitó- és a záróünnepséget szintén egyenesben adják, előbbi kommentátora Baló György és Szántó Dávid, utóbbié Deák Horváth Péter és Somos Zoltán lesz.

Buzgó József, a Nemzeti Sport áprilisban kinevezett főszerkesztője szerint a lap akkor lehet eredményes, ha a magyar sport sikeres. Ennek szellemében szeretné sportoló- és sportbaráttá formálni az újságot, amelynek terjedelme júniustól négy oldallal bővül. A magát még mindig inkább edzőnek tartó főszerkesztő ezen a felületen azoknak a tradicionális és sikeres magyar sportágaknak kíván rendszeres megjelenést nyújtani, amelyek hírei eddig nem vagy csak alig fértek be a lapba.

Vad Dezső, a MOB korábbi sajtófőnöke a sajtó felelősségét hangsúlyozta, mert a túlzott sztárcsinálás megakadályozhatja egy sportoló töretlen fejlődését, példaként pedig Szávay Ágnes nevét említette. Gyárfás Tamás azt vetette fel, hogy a magyar média olykor nem értékeli reálisan a helyzetet. Véleménye szerint ha Janics Natasát tavaly "helyre teszi" a sajtó, amikor elhagyta edzőjét, Fábiánné Rozsnyói Katalint, akkor a mostani Kovács Katalin-ügy is elkerülhető lett volna. Ormai László, a Magyar Edzők Társaságának elnöke ehhez kapcsolódva kijelentette: az edzőt lehetőség szerint meg kell védeni azért, hogy megmaradjon a tekintélye. A médiától azt kérte, hogy az eredmények és a botrányok tálalásában is a valóságos arányokat kövesse.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását