2024. március 29. - Auguszta

Utolsó lehetőség a nőknek

Három magyar versenyző vesz részt a női birkózók utolsó olimpiai kvalifikációs tornáján a svédországi Haparandában, ahol Vatai László szövetségi kapitány reményei szerint két kvótát szereznek tanítványai. A magyar válogatottból még senki sem biztosította
2008. május 29. csütörtök 12:45 - Hírextra
"Az egyik kvótát természetesen Sastin Mariannától várom, aki az Európa-bajnokságon és az első kvalifikációs viadalon is nagyon közel volt a sikerhez, ám sajnos a harmadik hely egyik versenyen sem ért olimpiai szereplést" - nyilatkozta az MTI-nek a szakember. "Legutóbb Edmontonban különösen dühítő körülmények között maradt le a kvótáról, hiszen kirobbanó formában versenyzett, legyőzte többek között a svédek korábbi Eb-győztesét, a negyeddöntőben viszont attól a spanyol birkózótól kapott ki, akit már többször is vert. Sajnos azt hiszem, túlságosan magabiztosan lépett akkor a szőnyegre, kicsit előre elhitte, hogy megvan a meccs."

Vatai Kanadában a 63 kg-os Sastin mellett csak a 72 kg-ban érdekelt Soós Ritát szerepeltette, mostanra azonban az 55 kg-os Szabó Emese felépült sérüléséből és bevethető.

"Mindkettejüknek nehéz dolga lesz, főleg 55 kg-ban erős még mindig a mezőny. A döntőbe kerüléshez bravúrok kellenek, de az benne van a lányokban" - bizakodott a tréner.

A svédországi viadalon súlycsoportonként két-két kvótát osztanak ki, így a pekingi repülőjegyhez fináléba kell jutni.

A magyarok közül Sastin szombaton, Szabó és Soós pedig vasárnap szerepel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását