2024. május 7. - Gizella
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Az év Versei 2008

Az irodalmi folyóiratok tavalyi számaiban megjelent költeményekből olvasható válogatás Az év Versei 2008 című antológiában, amelyben 72 alkotó munkái kaptak helyet.
2008. április 9. szerda 13:56 - Hírextra

Szentmártoni János, a kötet szerkesztője a szerdai bemutató előtt az MTI-nek elmondta: témájukban és formájukban minél sokszínűbb alkotások összegyűjtése volt a cél.

A 2002 óta évente megjelenő antológiában az alkotók életkora szerint kapnak helyet a versek: így idén a 99 éves Anavi Ádám erdélyi költő jegyzi az első alkotást, az 1986-ban született Nagy Katalin költeményei pedig utolsóként olvashatók.

Szentmártoni János hozzátette: a szerkesztésnél különös figyelmet szentelt a határon túli magyar költők verseinek, a méltatlanul keveset szereplő alkotók műveinek, valamint a személyes témák mellett a költőket foglalkoztató társadalmi kérdések megjelenítésének.

A versek mennyiségében az évek során nem érezhető változás, a magyar költők nagyon termékenyek - vélekedett Szentmártoni János, Hozzátette: a költemények hangulata ugyanakkor egyre komorabb, ritkán találni színvonalas, ugyanakkor optimistább és üdébb hangulatot sugárzó alkotásokat.

A csaknem háromszáz oldalas műben mások mellett Rába György, Lator László, Vasadi Péter, Tornai József, Juhász Ferenc, Csoóri Sándor, Kun Árpád, Jónás Tamás és Kiss Judit Ágnes versei olvashatók.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását