2024. május 5. - Györgyi

Karafiáth Orsolya első regénye

A Maffia-Klub címmel jelenik meg Karafiáth Orsolya első regénye, amely tizenkét nő monológja nyomán kirajzolódó, Agatha Christie nyomdokain járó krimi - közölte az Ulpius-Ház Könyvkiadó az MTI-vel kedden.
2008. április 1. kedd 21:13 - Hírextra

"A Maffia-Klub tizenkét nő monológja, akik egykori főiskolai barátnőkként, sőt elválaszthatatlan maffiózókként, a Café X félvilági díváiként habzsolták az életet, és valamennyiük életének közös eleme Lajos, a férfi" - írja a kiadó az elsősorban költőként ismert, számos díjjal kitüntetett alkotó első prózai munkájáról.

A könyv főhőse, Ágota újra felkeresi egykori barátnőit, és beszélgetések, régi levelek, e-mailek és naplóbejegyzések segítségével próbál az időközben eltűnt Lajos nyomára bukkanni. A rejtélyes gyilkos utáni nyomozás során a barátságokról kiderül, hogy szerelemféltés, árulás, irigység és bosszú munkálkodott mögöttük - szól az összegzés.

Fodor Ferenc, a kiadó munkatársa az MTI-nek elmondta: a nem hagyományos íráson érezhető az alkotó lírai előélete, nyelvi tudománya átüt a prózai szövegen is.

Hozzátette, hogy a tizenkét, lassan kirajzolódó női karakterben, illetve azoknak a férfihoz, Lajoshoz való kapcsolódása alapján minden olvasó magára ismerhet. A mintegy háromszáz oldalas krimi minden fejezete egy-egy Agatha Christie-idézettel kezdődik, és több érdekes utalást tartalmaz a kötet, amelyben akár önéletrajzi elemeket is felismerhet a Karafiáth Orsolyát jobban ismerő olvasó.

A közeljövőben megjelenő kötettel csaknem egy időben lát napvilágot az a CD, amelyen Karafiáth Orsolya a tizenkét női karakter zenéjét komponálta meg. A ska, blues, swing, punk és opera műfajában szerzett dalokat mások mellett Für Anikó, Péterfy Bori, Palya Bea és Németh Juci adja elő.
Karafiáth Orsolya 1976-ban született, első verseskötete Lotte Lenya titkos éneke címmel 1999-ben jelent meg, míg a második, a Café X 2004-ben látott napvilágot. A rangos folyóiratokban is publikáló szerzőt számos díjjal jutalmazták; 2005-ben a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjét vehette át költészete és a kultúra területén kifejtett munkásága elismeréseként.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását