2024. április 30. - Katalin, Kitti
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Felépült az aranycsapat kapusa

Igazi legendát köszönthetett a Reggeli stábja. Grosics Gyula hála égnek nagyon jó színben van, hisz az elmúlt hónapokban volt pár egészségügyi probléma, ami miatt borúsabban láttuk a helyzetet.
2008. március 13. csütörtök 13:55 - Hírextra
Meglehetősen nehéz néhány hét után vagyok, nem mondanám, hogy teljesen rendben, de úgy nagyjából. Ahhoz képet, amilyen állapotban kórházba kerültem, a hangulatom és az egészségügyi helyzetem is sokkal jobb.

Tavaly januárban kezdődtek az első problémák, ami az aranyválogatott kapusának egészségügyi állapotát illeti.

- Először januárban volt szívinfarktusom, de ezt csak egy alapos vizsgálat után mutatták ki a műszerek, miután augusztusban a Balatonon volt még két infarktusom. Ezzel kezdődött meg az a hat hónapos kellemetlen időszak, amilyenben még nem volt részem eddig, nagyon borzasztó volt.

Gyula bácsin életmentő műtétet is kellett végezni, kapott egy peacemakert, de az igazi probléma csak ezután következett be.

- Év elején kilyukadt a tüdőm. Egyik este néztem a tévét, és azon kaptam magam, hogy alig kapok levegőt. Annyira megijedtem, hogy felálltam, elkezdtem rohangálni a szobában és közben kiabáltam a nejemnek, hogy jöjjön segíteni. Ekkor kicsit enyhült a helyzet, de a feleségem nem nyugodott meg, kórházba akart vinni. Mivel nem szeretem a kórházakat, nem akartam bemenni, azonban reggelig aludni sem bírtam, úgyhogy mégis bevitettem magam a kórházba.

- Bent megállapították, hogy kilyukadt a tüdőm, s ezért kaptam borzasztó nehezen a levegőt. Azonnal megműtöttek.

Kicsit örömtelibb dolgokról beszélve, Gyula bácsi idén februárban töltötte be 82. életévét.

- Sajnos az ünneplés elmaradt, mert hát kórházban voltam. De egy diszkrét, családias megemlékezést tartottunk, még a nővérek is felköszöntöttek.

Most, hogy már jobban érzi magát, telis tele van tervekkel.

- Rengeteg meghívásom van, aminek a betegségem miatt nem tudtam eleget tenni, mert még nem vagyok olyan jól, hogy sokat utazzak. Vidékre ugyanis számos helyen hivatalos vagyok a könyv dedikálása miatt. Remélem április vége felé a legtöbbnek eleget tudok tenni.

83-szoros válogatottként részese volt a felejthetetlen 6-3-as angolok elleni győzelemben. De nem hiszi, hogy a mai futball-válogatott képes lenne hasonló sikert elérni.

- kiemelkedő állomás volt az mindannyiunk életében, akkoriban 6 éven át szerepeltünk a nemzetközi labdarúgó életben, és csak egy vereségünk volt, az emlékezetes 1954-es világbajnoki. Úgy gondolom, hogy a futball jelenlegi állása, és a magyar játékosok teljesítménye miatt, valószínűleg, a közeljövőben hasonló eredményre nem számíthatunk.

Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását