2024. április 20. - Tivadar

Grosics elhagyhatta a kórházat

Grosics Gyula, az Aranycsapat legendás labdarúgója kedd délelőtt elhagyhatta a Kútvölgyi Kórházat, ahova január 24-én tüdőproblémákkal került be.
2008. február 12. kedd 11:58 - Hírextra

A 82 éves kapus a Ferencváros melegítőjében és rajta egy köntösben fogadta az érdeklődőket. Mint mondta, "még nagy dolgokat szeretne megélni".

"Elsőként a politikai változásokat említeném, amely az egész nemzetet érinti, másodikként a magyar futball újbóli felemelkedését, harmadrészt pedig a családi szeretetet megőrzését, ami jelenleg is körülvesz" - mondta Grosics rögtönzött sajtótájékoztatóján.

A Fekete Párduc újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy azért van rajta a Ferencváros melegítője, mert pár hete a zöld-fehér klub hivatalosan leigazolta, ezzel emlékezve arra, hogy 1962-ben ezt az akkori politikai vezetés megakadályozta. Nevetve hozzátette, azt nem tudja, cserejátékosnak, vagy csak egy kezdőrúgás elvégzésére szerződtették.

"Nagyon sokat segített az a szeretet és aggódás, amit végig éreztem a kórházban, és ez még akkor is így van, ha ebből a szakaszból jó pár nap kiesett az emlékezetemből" - mondta Grosics, aki nem mulasztotta el megjegyezni, hogy az Aranycsapat másik élő tagja, Buzánszky Jenő is meglátogatta.
Grosicsot felesége vitte haza a kórházból, ahova jövő héten kell visszamennie kontrollra.

A 82 éves sportembert január 24-e óta kezelték a Kútvölgyi Kórházban, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta. Múlt szerdáig az intenzív osztályon feküdt, ám azóta az állapota sokat javult.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását