2024. április 30. - Katalin, Kitti
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A világ egyik legértékesebb tojása

A világ egyik legértékesebb dísztojása készül Biatorbágyon. A strucctojás belülről titkos recept alapján előállított bevonatot kap, amely tartósítja anyagát, majd kívülről egyedi festéssel és gravírozással tovább szépítik, végül félszáz briliánssal és sma
2008. február 7. csütörtök 11:38 - Hírextra

"Hét esztendeje foglalkozunk strucctojások díszítésével. Öt évvel ezelőtt sikerült hosszú kísérletezgetések után megtalálni egy eljárást, amellyel a tojások tartósíthatókká, porcelános felületűvé válnak. A rájuk festett minták színei pedig korlátlan ideig megőrzik eredeti szépségüket" - nyilatkozott az MTI-nek Kiss P. Katalin, iparművész.

Az elmúlt két év alatt vázák, bonbon-, szivar-, mécses-, és gyertyatartók, de legfőképpen lámpák készültek a biatorbágyi családi műhelyben a különleges eljárással. Mivel a Föld legnagyobb futómadarának tartása az utóbbi években Magyarországon is népszerűvé vált, ezért viszonylag könnyű beszerezni a tojásokat. Számos tojás a festésen és gravírozáson túl drágaköves díszítést is kap, ami a lámpák esetében tovább fokozza fényhatásukat.

A most készülő, minden eddiginél értékesebbnek számító tojásból is lámpa lesz, ám mesterséges fényforrás nélkül is szikrázóan fénylik majd a smaragdoktól és gyémántoktól. A gondos munka még hónapokig eltarthat. Ha elkészül a műremek, egymillió forintnál is többet ér majd. Várhatóan több kiállításon is bemutatják.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását