2024. április 30. - Katalin, Kitti

Tojásfeszt Siófokon

Október 12-14 között rendezik meg Siófok Főterén az V. Balatoni Nemzetközi Tojásfesztivált, amelyen a szakmai programok, kiállítás és vásár mellett koncertek, szórakoztató műsorok sorozata és egy Guinness-rekord kísérlet várja az érdeklődőket.
2007. október 10. szerda 14:10 - Hírextra
Kovács Katalin, a főszervező Tojáskézműves Nemzetközi Művészeti Egyesület rendezvényszervezője az MTI-nek elmondta, a balatoni utószezon egyik legnagyobb turisztikai attrakciójává vált az elmúlt években a tojásfesztivál, amelyen többtízezren vettek részt nemzetközi szakmai előadóktól kezdve a hazai és külföldi turistacsoportokig. Az idei rendezvényt lengyel és német vendégfellépők is színesítik néptánccal, fúvószenekarral és mazsorett- és ételbemutatókkal.

A Tojás Világszövetség (IEC) választotta 1999-ben október második péntekét a tojás világnapjává, illetve annak hetét a tojás világhetévé. Ehhez igazodik a siófoki rendezvény mind időpontjában, mind törekvéseiben, amelynek fő célkitűzése a tojás népszerűsítése, a tojással kapcsolatos tévhitek eloszlatása, és az egészséges táplálkozásban elfoglalt rangjának visszaállítsa - hangoztatta Kovács Katalin.

Az idei tojásfesztivál szakmai programjának része egy mezőgazdasági és élelmiszeripari kiállítás mintegy 20 kiállítóval, a Baromfitenyésztési Szakmai Tanácskozás, az Élelmezésvezetők Szakmai Napja, valamint a Balaton régió és civil szervezetek turisztikai konferenciája is.

A résztvevők megtekinthetik a Tojásművészeti Kiállítást, és részt vehetnek tojásétel készítési bemutatókon, kóstolókon, valamint egy Guinness rekordkísérleten. Ez utóbbira vasárnap ebédidőben kerül sor, amikor Benke László mesterszakács vezetésével ötezer adag tojásos mini krumpligombócos lecsót készítenek pörköltalapon, mintegy 8 ezer tyúk- és 2 ezer fürjtojás felhasználásával.

A rendezvény szórakoztató programokban is gazdag lesz. Péntek este Beatrice és Boban Markovic Orkestar (Macskajaj) koncert, szombaton Lord-, és Bikini koncert, Bódy Csaby és táncosai, majd Tojás Party lesz tűzijátékkal. A fesztivált vasárnap este Apostol koncert, majd az Extázis együttessel tartott újabb Tojás Party zárja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását