2024. április 29. - Péter

NATO-csúcs és tojásfestés

A tojásfestés fortélyait is megismerhetik majd Bukarestben az állam- és kormányfők feleségei, akiknek külön programot szerveznek a vendéglátók az áprilisi NATO-csúcstalálkozó idején.
2008. január 18. péntek 12:41 - Hírextra
A román sajtó diplomáciai forrásokból tudni véli, hogy a hölgyek programjának szervezésébe a román hatóságok be kívánják vonni a román királyi család női tagjait is, így Margit hercegnőt, I. Mihály román exkirály lányát, akárcsak Anna királynét. Ők segítenék a háziasszonyi szerepet betöltő Maria Basescut (Traian Basescu államfő hitvesét) a vendéglátás gördülékeny megszervezésében.

Az előzetes programterv szerint a hölgyeknek megmutatnák a bukaresti falumúzeumot vagy a parasztmúzeumot, ahol ízelítőt kapnának az egykori népi mesterségekből, így a fazekasságból. Tiszteletükre kisebb bemutatókat rendeznének, így megismertetnék velük, hogyan kell húsvéti tojást festeni. A magas rangú asszonyok természetesen népművészeti tárgyakat is vásárolhatnak majd.

A NATO-csúcson az állam- és kormányfők épségére seregnyi titkosügynök vigyáz, de a hírek szerint a feleségeket is ugyanolyan erőkkel óvják majd. Nem elhanyagolható biztonsági kockázatot jelent például Carla Bruninak, Sarkozy francia elnök párjának bukaresti tartózkodása. A biztonságiak minden előkészületet meghoznak a "lesipuskás" fotósok távoltartására.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását