2024. április 30. - Katalin, Kitti
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Meghalt Elvis ruhatervezője

Hetvenhat éves korában a kaliforniai Palm Springs-ben meghalt Bill Belew amerikai divattervező, aki Elvis Presley-t fellépő ruháit alkotta a "Király" utolsó 10 évében.
2008. január 18. péntek 10:28 - Hírextra

Belew közel 50 éves pályafutása során számos filmben, tv-produkcióban, valamint prózai és zenés színpadon öltöztette a sztárokat Ella Fitzgeraldtól Michael Jacksonon át Gloria Estefanig, de a legnagyobb sikert Elvis öltöztetésével aratta. Divattörténészek szerint a rock and roll-sztárok öltöztetésében fordulópontot jelentett Belew és Presley 1968-ban kezdődött együttműködése: akkor született meg az a fekete bőrszerelés, amelyet Elvis az 1968 karácsonyán bemutatott egy órás "visszatérő" show-jában viselt.

Az óriási siker azonnal divatot is szült, minden rajongó szeretett volna maga is fekete bőrben pompázni. Innentől kezdve Elvis teljesen rábízta magát Belew-ra, aki az 1970-es években kitalálta számára a fehér, magas nyakú, felékszerezett fellépő ruhákat, miközben a szabásokkal erősen hangsúlyozta Presley férfiasságát.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását