2022. november 29. - Taksony

Meghalt a zenész

Rod Allen, a hatvanas évek egyik kellemes, dallamos zenét, vokális beatzenét játszó együttese, a Fortunes énekese és basszusgitárosa súlyos betegségben elhunyt. A betegség viharos gyorsasággal vitte el a zenészt - adta hírül a brit zenekar pénteken a ho
2008. január 11. péntek 21:25 - Hírextra

Az orvosok májrákot állapítottak meg nála, de pontosan nem tudni mikor. A közlés szerint Rod Allen - igazi neve Rod Bainbridge volt - csendben, békésen családja körében alig két hónappal azután halt meg, hogy betegsége kiderült. Allennek két gyermeke és három unokája volt.

Zenésztársai lélegzetüket visszafojtva figyelték küzdelmét a kórral, s az utolsó pillanatig reménykedtek a zenekar jókedélyű frontemberének felgyógyulásában.

. Bár a zenekar legszebb napjait a hatvanas évek derekán élte, a Fortunes az évtized elején alakult Birminghamben és átzenélte a poptörténet aranykorát. Rod Allen még a közelmúltban is szerette volna folytatni a zenekar történetét, amelyre oly büszke volt.

A klasszikus felállású együttes - három gitár, basszusgitár, billentyűs hangszerek és dob - a Caroline című dallal vált ismertté hazájában, az évtized derekán nemzetközileg is befutott a You,ve Got Your Troubles és a Here It Comes Again című dalaival, amelyeket csakhamar követett a The Golden Ring. Ezek a dalok tengeren innen és túl is előkelő helyeken szerepeltek a listákon. (A You,ve Got Your Troubles a 2. helyezésig jutott.)

A sikertörténet folytatódott a hetvenes években is a Storm in a Teacup, valamint a Freedom Come, Freedom Go című dalokkal, és nagyon szépen hozták formájukat az It,s The Real Thing című Coca Cola-reklámdallal - amellyel igen jó pénzt is kerestek.

A zenésztársak gyászjelentése méltatja Rod csodálatos hangját és szikrázó egyéniségét, amely sok ezer ember kedvencévé tette őt az évtizedek során. Kortársai és riválisai is elismerték képességeit.
A Fortunes azokban az években került a reflektorfénybe, amikor Angliában betört Beatles-korszak, befutott többek között a Hollies, a Honeycombs, a Peter és Gordon kettős vagy a Searchers együttes.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását