2024. április 30. - Katalin, Kitti
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Az MSZP visszahívatná a Jobbik alelnökét

Az MSZP szolnoki szervezete azt kéri a város fideszes polgármesterétől, hogy hívja vissza Bíber József Tibort, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országos alelnökét, a Magyar Gárda megyei szervezőjét a szolnoki önkormányzat városgazdálkodási bizottságából
2007. szeptember 17. hétfő 14:54 - Hírextra

A MSZP városi elnöke a kérés indoklásául felidézte a köztársasági elnök kijelentését, mely szerint vannak, akikben az árpádsávos lobogó látványa rossz érzéseket kelt. A szolnoki szocialisták pedig rossz érzéseket keltőnek tartják a Magyar Gárdát is - tette hozzá.

Csák László elmondta: a Fidesz és a Jobbik a 2006-os önkormányzati választási kampányban kötött megállapodást arról, hogy a Jobbik a fideszes jelölteket támogatja, és ezért egy önkormányzati bizottsági helyet kapott, amit Bíber József Tibor tölt be. Most ezt a szerződést kell felbontani Bíber személye miatt, de a bizottsági hellyel továbbra is Fidesz rendelkezik - jegyezte meg.

"Bíber Józsefnek a városgazdálkodási bizottságban végzett szakmai munkáját eddig semmilyen kifogás nem érte. Minden bizottsági tagtól elvárom, hogy pártideológiáktól mentesen dolgozzanak az önkormányzati szakbizottságokban, s ez igaz Bíber Józsefre vagy bármelyik MSZP-s képviselőre egyaránt " - reagált közleményben a szolnoki szocialisták kérésére Szalay Ferenc polgármester.

"Viszont azt garantálom, hogy ha bármely bizottsági tag vagy képviselő bizottsági ülésen, vagy Szolnok város önkormányzati munkájához kapcsolódóan elfogadhatatlan kijelentéseket tesz, vagy elfogadhatatlan módon viselkedik, abban a pillanatban javaslatot teszek a bizottságból való visszahívására" - fogalmazott az elöljáró.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását