2024. április 27. - Zita

Megvan az MSZP új székháza

A Magyar Szocialista Párt megvette a VI. kerületi egykori KPVDSZ-székházat - erősítette meg Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) elnöke csütörtökön az MTI információját.
2007. szeptember 13. csütörtök 17:01 - Hírextra

A szakszervezeti vezető a nap folyamán történt adásvétel részleteiről nem kívánt nyilatkozni, de elmondta, hogy az ügylet az év végig zárul le. Sáling József azt nem akarta megmondani, mekkora összegért adták el a budapesti székházat az MSZP-nek. A 2800 négyzetméteres Jókai utcai épület irodaháznak épült, ötemeletes, pincéje, színházterme és egy nagy aulája is van.

Sáling József elmondta: tudomása szerint a szocialista párt felújítja a székházat. Mint mondta, a kereskedelmi szakszervezet az MSZOSZ székházába költözik át. Az MSZP jelenlegi székháza a VIII. kerületi Köztársaság téren található, de onnan az MSZP politikai vezetői év elején átköltöztek az I. kerületi Vérmező utcába.

Az eladásra meghirdetett Köztársasági téri székházat az MTI korábbi információi szerint egy ingatlanfejlesztő cég akarja megvenni, közel egymilliárd forintért. A cég négycsillagos szállodává kívánja alakítani az épületet.

A Népszabadság július közepén azt írta, a KPVDSZ egykori székházáért bruttó 700 millió, nettó 515 millió forintot fizethet a nagyobbik kormánypárt. Az MSZP VIII. kerületi, 1.378 négyzetméteres székházának eladására április elején hirdettek nyilvános pályázatot. A pályázat május 2-i határidejét több komoly érdeklődő kérésére június 1-ig meghosszabbították.

Az MSZP politikai vezetői már a február végi tisztújító kongresszus után kiköltöztek a Köztársaság téri székházból, az I. kerületi Vérmező úton található egyik irodaházba. A Köztársaság téren a párt ügyfélszolgálata, a könyvelés és az üzemeltetéssel foglalkozók maradtak.

Gyurcsány Ferenc, az MSZP elnöke, miniszterelnök korábban még arról beszélt, hogy a párt új székháza várhatóan a VII. kerületi István utcában épül fel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását