2024. május 4. - Mónika, Flórián
Ha a jelenlegi formájában fogadják el a képviselők a polgári törvénykönyv (Ptk.) tervezetét, akkor a jövő év elejétől megszűnik az üzleti titok megismerését, a közpénzek átláthatóságát lehetővé tevő úgynevezett üvegzsebtörvény – mondta pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján az LMP-s Schiffer András.
2012. február 24. péntek 10:59 - HírExtra
Cél az átláthatatlanság?

A politikus arra hívta fel a figyelmet, hogy a tervezetből teljes egészében hiányzik ez a 2003-ban létrehozott szabályozás, ami a véleménye szerint azt jelenti, hogy a "Fidesz össze akarja törni az üvegzsebet, a Fidesz számára (...) teher az átláthatóság".

A képviselő megjegyezte, hogy amikor tavaly nyáron az információs szabadságról szóló törvényt tárgyalta a parlament, akkor többen - köztük ő maga is - azt szerették volna elérni, hogy az a jogszabály tartalmazza az üvegzsebtörvényt.

Árnyék mögött

Emlékeztetett arra, hogy akkor a kormány képviselői azzal érveltek, a szabályozás a polgári törvénykönyvre tartozik.

Hozzátette, hogy az információs szabadságról szóló törvény jelenleg csak annyit mond ki az üzleti titok megismeréséről, hogy annak kapcsán a polgári törvénykönyvben foglaltak az irányadók, a Ptk. tervezete alapján viszont eltűnik az üvegzsebszabály.

"Ha a Fidesz úgy akarja, a polgári törvénykönyvben nem lesz irányadó szabály az üzleti titok korlátozására, magyarul, a fideszes klientúra január 1-jétől az üzleti titok homályában hagyhat minden umbuldát" – jelentette ki Schiffer András.
Forrás: MTI/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását