2024. május 8. - Mihály

Megint kokainnyelő bukott le Ferihegyen

Több mint 60 kapszulát és azokban csaknem 700 grammnyi kokaint találtak egy külföldi állampolgár testében, az utast a Ferihegyi repülőtéren fogták el a vámosok - közölte a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP).
2010. október 29. péntek 10:10 - HírExtra
A közlemény szerint Madridból érkezett a Ferihegyi repülőtérre az utas, aki a vámterületet a zöldfolyosón kívánta elhagyni. Itt feltűnően idegesen viselkedett, az eljáró pénzügyőr kérdéseire ellentmondásos válaszokat adott.

A szolgálatban lévő pénzügyőr az utas testüregeire is kiterjedő vizsgálatot rendelt el, tekintettel arra, hogy a gyanús körülmények miatt feltételezhető volt, hogy a külföldi állampolgár "nyelés módszerével" a testében, testüregében kábítószert vagy kábítószernek minősülő anyagot akar az országba behozni.

Az orvosi vizsgálat alkalmával a CT-vizsgálat az utas szervezetében idegen testek jelenlétét mutatta ki, amelyekről feltételezhető volt, hogy azok kábítószert tartalmaznak. A további orvosi ellátás eredményeként a külföldi állampolgár szervezetéből 63 darab, összesen mintegy 700 gramm kokaint tartalmazó kapszula került elő.

A vámhatóság a csaknem 30 millió forint értékű, nagy tisztaságú kábítószert lefoglalta. A Pesti Központi Kerületi Bíróság - kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt - elrendelte az elkövető előzetes letartóztatását - tette hozzá a VPOP, amely az utas nemét és állampolgárságát nem közölte.

A legutóbb október 21-én történt hasonló eset a repülőtéren, akkor 100 grammnyi kokaint találtak egy külföldi állampolgár testében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását