2024. május 5. - Györgyi

BuBi vagy Cimbike?Szavazzon!

Szeptember 15-én éjfélig szavazhatnak a Kerékpáros Közösségi Közlekedési Rendszer (KKKR) nevére az érdeklődők, akik a BÉRBI, bico, BuBi, Cimbike vagy Kerékbár elnevezések közül választhatnak a blikk.hu oldalon és a parking.hu felületen.
2010. szeptember 1. szerda 07:51 - HírExtra
A szavazás első részében három hét alatt 3 ezernél is több ötlet érkezett emailben, amelyek közül a 7 tagú zsűri a legjobbnak ítélt ötöt választotta ki. A második szakaszban erre az öt elnevezésre, a BÉRBI, bico, BuBi, Cimbike, vagy Kerékbár nevekre lehet voksolni - közölte Volly György, a Parking Kft. kommunikációs igazgatója az MTI-vel.

A győztes nevet szeptember 17-én délelőtt 11-kor a Városháza udvarában hozzák nyilvánosságra. A győztes név kiötlője egy extra kerékpárt kap jutalmul, négy társa bicajos kiegészítőkkel lesz gazdagabb.

A Fővárosi Önkormányzat százszázalékos tulajdonú szakcége, a Parking Kft. valósíthatja meg a valamivel több mint nettó 1 milliárdos projektet, amelyet az Európai Unió maximum 900 millió forinttal támogat. Előreláthatóan 2011 nyarára készülhet el a 74 dokkoló állomást magában foglaló, Nyugat-Európában közkedvelt rendszer.

Első körben a pesti Nagykörúton belül, néhol kissé túlnyúlva azon, valamint a budai rakpart mentén, közel 13 négyzetkilométeren mintegy 1000 kerékpár várja majd a bringabarátokat. A kerékpárok kölcsönzése az első fél órában ingyenes lesz.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását