2024. május 3. - Tímea, Irma

A Balla Irma-gyilkosság újabb fejleményei

Önkormányzati képviselők, a nyomozásban részt vevő rendőrök és szakértők tanúkénti meghallgatásával folytatódott szerdán a Balla Irma-gyilkosság tárgyalássorozata Debrecenben, a Hajdú-Bihar Megyei Bíróságon.
2010. április 21. szerda 09:41 - HírExtra
Asbóth Endre fideszes önkormányzati képviselő, Balla Irma egykori frakciótársa és a vádlott S. Sándor egykori tanára a tárgyaláson elmondta: kizárólag munkakapcsolatban állt az áldozattal. Családi dolgaikról keveset beszéltek, de akkor Balla Irma mindig büszkén beszélt egyetemista fiáról.

A vádlottról, egykori tanítványáról úgy szólt: soha nem volt agresszív, inkább visszahúzódó, csendes emberként ismerte meg.

Az áldozat szomszédja sem Asbóth Endrében, sem a szintén fideszes Szabó Gyula képviselőben nem ismerte fel azt a férfit, aki rendszeresen járt Balla Irma lakásán.

A beidézett igazságügyi vegyész szakértő a tárgyaláson elmondta: mind Balla Irma, mind S. Sándor körme alatt találtak egymás ruházatából származó textil szálakat, amik egymás ruhájának a "megragadása" következtében kerülhettek oda. Azt azonban - mint mondta - nem lehet megállapítani, hogy ezek a szálak mikor és miképpen kerültek oda.

Az igazságügyi hírközlési szakértő hosszasan ismertette azokat a technikai és jogi feltételeket, amelyek alapján meg lehet határozni egy mobiltelefon tartózkodási helyét, amely a tíz méterestől a több kilométeres pontosságig terjedhet.

Balla Irma mobiltelefonját több kilométerrel a gyilkosság helyszínétől találták meg. A szakértő ismertetése szerint annak a gyilkosság estéjén való tartózkodási helyébe a cellainformációk szerint beleesik a Cegléd utca, amelyet D. Lajos - aki akkoriban a képviselőnő szomszédjában dolgozott kőművesként és a gyilkosságot előbb beismerte, majd vallomását visszavonta - megjelölte azon útvonalként, ahol hazafelé közlekedett akkoriban.

Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselőt a lakásán gyilkolták meg 2007 húsvétján. Egy évvel később a fiát, S. Sándort gyanúsították meg a gyilkosság elkövetésével, akit őrizetbe vettek, majd egy évig előzetes letartóztatásban tartottak. Azóta szabadlábon védekezik.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását