2024. május 12. - Pongrác

Harminchatmilliós kokainfogás

Harminchatmillió forint értékű kokaint foglaltak le a rendőrök egy személygépkocsiban; a két gyanúsított akár életfogytiglant is kaphat - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság az MTI-vel szombaton.
2009. december 12. szombat 16:48 - HírExtra
A Spanyolországból érkezett magyar állampolgárságú 35 éves férfit, illetve 31 éves nőt csütörtök reggel az M1-M7 bevezető szakszán egy hipermarket parkolójában fogták el - mondta a BRFK kábítószerbűnözés-ellenes szolgálatának vezetője. Autójuk csomagtartójában tizenhárom egykilós csomag volt elrejtve, közülük az egyik nagyon nagy tisztaságú, több mint 90 százalékos kokaint tartalmazott, a többi csomagban pedig egy olyan gyógyszerkészítmény volt, amelyet ehhez a kábítószerhez higítóanyagként használnak, és önálló forgalma van - mondta Ródler Norbert őrnagy.

Egyetlen gramm kokain beszerzési ára Spanyolországban mintegy 10 ezer forint lehetett, azaz 1 kiló 10 millió forintba kerülhetett. Magyarországon a most lefoglalt kábítószert háromszoros hígításban grammonként 12 ezer forintért lehetett volna értékesíteni, azaz mintegy 36 millió forintért - tette hozzá a szakember.

A gyanúsítottak már előzetes letartóztatásban vannak. A kábítószerrel való
visszaélés bűncselekményének nem csak a behozatala, de kereskedelme is szerepel a gyanúsításban, amelyért akár életfogytiglani büntetés is kiszabható. Az egyik gyanúsított megtagadta a vallomástételt, társa is csak annyit mondott el, hogy jártak Spanyolországban, de azt nem tudja, hogy kerülhetett a kocsijukba a kábítószer - közölte Ródler Norbert őrnagy.

A fővárosi rendőrség kábítószer-bűnözés elleni szolgálatának vezetője kiemelte: azért lényeges ez az elfogás, mert az utóbbi időben "kokainfronton a legaggasztóbb a helyzet", ennek a drognak drasztikusan emelkedik a behozatala és a fogyasztása is. Évről évre megduplázódik a lefoglalt mennyiség a fővárosban: tavaly 8 kiló volt, idén csak augusztus óta ugyanennyi.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását